Hyppää pääsisältöön
Kuva
Ratamon grafiikan paja
Pääsisältö

Pajaa voivat vuokrata käyttöönsä sekä ammattigraafikot että pitkälle edistyneet harrastajat joko vuodeksi tai lyhyemmäksi ajaksi.

Edellytyksenä on aina käytettävän tekniikan hyvä hallinta sekä kyky itsenäiseen työskentelyyn ja sosiaaliseen vuorovaikutukseen.

Pajan käyttömaksuun sisältyvät tilojen ja välineiden käyttö sekä työskentelyssä tarvittavat perustyöaineet kuten painovärit ja liuotinaineet. Hintaan eivät sisälly painolaatat ja -paperit.

Hinnat

16 e / päivä
73 e / viikko
150 e / kuukausi
400 e / 6 kk  
280 e / 6 kk /jyväskyläläiset
550 e / vuosi
382 e / vuosi /jyväskyläläiset

hinnat sis. alv 24 %

 

Grafiikan työpajat

Näissä ainutlaatuisissa grafiikan työpajoissa voit itse kokeilla kuinka grafiikan teokset syntyvät eri tekniikoilla. Käytössä ovat kuivaneula-, pehmeäpohja-, puupiirros- tai linoleikkaustekniikat. Aiempaa osaamista ei tarvita. 

Taidegrafiikassa kuva piirretään tai kaiverretaan ensin peilikuvana laatalle, josta se värin lisäämisen jälkeen painetaan prässin puristuksessa tai hiertämällä paperille. Laatta on kohopainossa puuta tai linoleumia. Kuivaneulatyössä alumiini tai kuparilaatalle kuva piirretään terävällä piikillä. Pehmeäpohjassa kuvan tekemisessä voidaan käyttää myös kasvinosia, pitsiä tai muita helposti jäljen jättäviä materiaaleja. Taidegrafiikan ideana on myös, että samasta laatasta pystytään vedostamaan useita versioita.  

Ohjaajina toimivat taidegraafikot Maria Pihl (kohopaino ja pehmeäpohja) ja Kaisa Koljonen (kuivaneula).  

Työpajoja järjestetään tilauksesta päiväaikaan Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamossa,  samalla voitte tutustua esillä oleviin näyttelyihin Galleria Ratamossa. 

Työpajan kesto on 2 tuntia. Hinta 300 € sisältää ammattitaiteilijan ohjauksen, värit, materiaalit, yhden vedoksen ja kahvit/teet. Voit halutessasi täydentää tarjoilua. Mukaan mahtuu 12 osallistujaa. Tee alustava varaus viimeistään viikkoa ennen haluamaasi ajankohtaa.   

Tee alustava varaus tästä   www.lyyti.in/Grafiikan_tilaustyopaja 

Tiedustelut ja varaukset

Työmestari Naoji Ishiyama naoji.ishiyama(at)jyvaskyla.fi, puh. 040 7782087

Ratamon grafiikan pajalla
Ratamon grafiikan paja

Taidegraafikko Naoji Ishiyama

Asiasanat:  
grafiikka