Projekti Babel
Tiimi Babel julkaisi syksyllä 2022 "Projekti Babelin", kansainväliseen yhteistyöhön on kutsuttu mukaan taidegraafikoita ja grafiikan pajoja.
Näyttely on esillä Galleria Ratamossa joulukuussa 2023.

Pieter Bruegel vanh., Babelin suuri torni, 1563
Tiimi Babel

Tiimi Babel koostuu neljästä taidegraafikosta, jotka työskentelevät Ratamon Grafiikanpajalla. He ovat työskennelleet Ratamolla vapaina taidegraafikkoina pitkään ja aktiivisesti. Heillä on ollut keskenään erilaisia projekteja ja näyttelyitä. Tämän projektin idea syntyi yhdessä heidän monista kahvitaukokeskusteluistaan.
Anni Huttu on itseoppinut taidegraafikko, joka on kerännyt osaamisensa monesta eri lähteestä. Hän työskentelee pääasiassa kuivaneula-tekniikan parissa. Annin taidetta on usein kuvattu Kafkamaiseksi. Hänen teoksensa yhdistävät tarinankerronnan psykologiseen intensiteettiin. Teoksissa on usein nähtävillä eläin- ja ihmishahmoja, sekä elementtejä luonnosta.
Kaisa Koljonen on koulutukseltaan kuvataiteilija, joka on erikoistunut taidgrafiikkaan, mutta tekee myös satunnaisesti piirustuksia ja maalauksia. Kaisan työskentely painottuu taidegrafiikan syväpainotekniikoihin: hän yhdistelee töissään viivasyövytystä, kuivaneulaa, mezzotintoa ja akvatintaa. Hänen teoksensa ovat tyyliltään ainutlaatuinen sekoitus surrealistisia, abstrakteja ja symbolistisia elementtejä. Kaisan teoksissa yhdistyvät luonnon orgaanisen maailman ja ihmisen anatomian estetiikka, joiden avulla hän luo arkkityyppisiä kuvia, joissa on psykologinen ja esoteerinen vivahde.
Maria Pihl on koulutukseltaan kuvataiteilija, joka on erikoistunut taidegrafiikkaan ja puupiirroksen katoavan laatan tekniikkaan. Hänellä on erityinen kyky kerrostaa sävyjä teoksissaan, jotka ovat usein isoja ja värikkäitä. Hänelle on työskentelyssään tärkeää käyttämänsä materiaalit, kuten erilaiset paperit, joita hän käyttää vedostukseen. Marian teoksen saavat aiheensa hänen psyykkisestä ja henkisestä elämästään, sekä eri uskontojen, myyttien ja tarujen tarinoista ja luonnosta. Hänen teoksissaan on usein ihmis- ja eläinhahmoja sekä erilaisia kasveja. Teosten elementeillä on usein omat symboliset merkityksensä, jotka ovat sekä universaaleja että henkilökohtaisia.
Naoji Ishiyama on Japanissa syntynyt kuvataiteilija, jolla on pitkä ura taidegraafikkona. Hän muutti Suomeen ja Jyväskylään 2003, ja alkoi toimia Ratamon grafiikanpajalla teknikkona, työskennellen samalla siellä vapaana kuvataiteilijana. Naoji työskentelee pääasiassa kuivaneula-tekniikalla, johon hän on kehittänyt oman metodin. Metodi mahdollistaa erittäin hienovaraiset yksityiskohdat ja laajan skaalan harmaasävyjä. Naoji kuvaa teoksissaan objekteja, joita hän itse pitää visuaalisesti mielenkiintoisina. Teokset kuvaavat usein uniikkeja puita tai kiviä, tai ihmisen tekemiä objekteja ja rakennelmia.
Tiimi Babel, teamprojectbabel(at)gmail.com