Hyppää pääsisältöön
Kuva
Ratamon tiiliseinä

29.6.–23.7.2017

Vuonna 1933 perustettu Turun Taidegraafikot ry on Suomen vanhin taidegrafiikan paikallisyhdistys. Sen tarkoituksena on edistää taidegrafiikan harjoittamista sekä lisätä mielenkiintoa taidegrafiikkaa kohtaan. Yhdistys ylläpitää Aurajoen rannalla Galleria Joellaa ja taidegrafiikan myyntikokoelmaa sekä grafiikan yhteistyöhuonetta Barkerin Ateljeet -tiloissa.

Painettu Turussa – Tryckt i Åbo kokoaa yhteen 15 taiteilijan valikoidut teokset. Kaikki taiteilijat ovat erilaisia ihmisinä, mutta yhdistävänä tekijänä on intohimo taidegrafiikkaa kohtaan. Esillä on yli kymmenellä eri grafiikan menetelmällä valmistunutta vedosta. Erikoisuutena löytyy mm. teoksia, joissa on painolaattana käytetty kirjanpainajatoukkien kaivertamaa laattaa.

Näyttelyn teemoissa toistuvat inhimillisyyttä koskettavat ikiaikaiset teemat: luontosuhde (Aapala, Lehto, Nuoreva, Vainio, Varis), ihminen (Dahlsten, Hairo, Kallio, Tammi, Ringbom), huumori (Railo) ja ajan merkit (Goldblatt, Haanpää, Leka, Joro). Teosten nimistä on luettavissa myös kannanottoja ihmisyyteen: Misfit (Sopeutumaton yksilö), Kontrolliin pakotettu ja Erään naisen muotokuva.

Näyttelyyn osallistuvat taiteilijat:
Aapala Marja, Dahlsten Annika, Goldblatt Tonja, Haanpää Markku, Hairo Saija, Joro Juha, Kallio Petra, Lehto Teija, Leka Lotta, Nuoreva Marjatta, Railo Esko, Ringbom Veronika, Tammi Hanna, Vainio Tiina, ja Varis Hanna

Pitkästä historiastaan huolimatta Turun Taidegraafikot on yhdistyksenä aktiivinen ajan virrassa kulkija – perinteitä kunnioittaen. 
www.turun-taidegraafikot.fi 
www.facebook.com/GalleriaJoella/
twitter.com/TTaidegraafikot 
www.instagram.com/turuntaidegraafikot/

 

Asiasanat: