Hyppää pääsisältöön
Kuva
Ratamon tiiliseinä

10.3.–3.4.2016

Hanna Råstin näyttely Pine Needles tutkii valokuvan roolia identiteetin määrittelyssä ja kuinka olemme alttiita muutoksille ja häiriötekijöille kasvumme aikana. Teossarja Pine Needles kertoo lapsuuden haavoittuvuudesta ja valokuvan roolista identiteetin määrittelijänä, sekä muistojen luojana ja kertojana.

Menneen hyväksyminen on välttämätöntä oman itsen ymmärtämiselle. Muistojen häilyvyys ja muistamattomuus askarruttivat minua. Halusin töilläni tarkastella lapsuuteen ja kasvamiseen liittyviä tunteita, kuten surua ja vihaa”, Råst kertoo.

Töissään hän yhdistää vanhoja käsiteltyjä kuvia uusiin ja rakentaa samalla käsitystä itsestä suhteessa ympäristöön. Teossarja on kuvaus siitä, miten oman kertomuksensa voi ottaa haltuun.


Hanna Råst (s. 1986, Saarijärvi) valmistui taiteen maisteriksi Helsingin taideteollisesta korkeakoulusta, nykyisestä Aalto-yliopistosta 2011. Hänen töitään on ollut nähtävissä yksityis- ja ryhmänäyttelyissä sekä Suomessa että ulkomailla, sekä kansainvälisissä kilpailuissa.

www.hannarast.com/