Fiona Kelly: There Are Thousands of Taps Dripping

3.10.–27.10.2013

There Are Thousands of Taps Dripping on irlantilaisen kuvataiteilija Fiona Kellyn moniulotteinen ja useilla tekniikoilla (mm. linopiirros, stereovalokuva ja video) toteutettu yksityisnäyttely. Näyttelyssä Kelly tuo esille kaupunkimaisemaa ulkopuolisen tarkkailijan näkökulmasta. Hän on kiinnostunut erityisesti ihmisten hylkäämistä tavaroista, jätekasoista, rakennustyömaa-alueista ja keskeneräisistä luonnon takaisin valtaamista epätiloista.

Kellyä kiinnostaa elämän surrealistiset piirteet, kaupungistumisen oikut. Hänen sosiaalinen huolensa välittyy tavallisten esineiden ja henkilökohtaisten tarinoiden ja humorististen vertauskuvien kautta. Kellyn teoksissa rakennustyömaiden hylätyt tiilikasat heräävät eloon ja saavat inhimillisiä ominaisuuksia. Hän on nykyajan urbaanisatujen ja tarinoiden kuvittaja. Yhdistämällä arkisia esineitä leikkisiin sloganeihin hän luo tilanteita ja tunnetiloja, joiden tarkoitus on johdattaa katselija huomaamaan arkielämämme hullunkurisuuden ja järjettömyyden. Se mikä näyttää tutulta pitääkin arvioida uudelleen.

----
Fiona Kelly (s. 1985) saapui kuuden kuukauden pituiseen ”Pépinières européennes pour jeunes artistes" -taiteilijaresidenssiin kesäkuun alussa. Edellisen kerran hän oli Jyväskylässä marraskuussa 2011, joten lähes kaikki näyttelyssä esillä olevat teokset on tehty täällä. Vuodesta 1996 lähtien toteutetun residenssiohjelman kautta monet nuoret eurooppalaiset taiteilijat ovat päässeet tutustumaan uuteen kulttuuriin ja paikalliseen kulttuurielämään. Fiona Kelly valittiin residenssiin 47 hakijan joukosta.

Pe 25.10. klo 16.30 teehetki Fiona Kellyn kanssa Galleria Ratamossa, tervetuloa.

fionakelly.co/