Hyppää pääsisältöön
Kuva
Katusuunnitelma. Kuva Jyväskylän liikenne- ja viheralueet
Pääsisältö

Huhtasuolla, Kangasvuorentien ja Nevakadun risteyksessä sijaitsevan alikulkukäytävän (Pupun tunneli) liikenneturvallisuutta parannetaan muuttamalla yhdistetyn pyörätien ja jalkakäytävän linjausta tunnelin vasemmalla puolella, purkamalla tukimuuri alikulun oikealta puolelta sekä poistamalla kasvillisuutta tunnelin läheisyydestä näkemien parantamiseksi. 

Nevakadun puoleisella katualueella on tilaa tuoda jkpp-väylää kauemmas alikulkukäytävän suulta, jolloin näkemäalueita saadaan laajennettua. Myös pensaiden karsiminen luiskista parantaa näkemiä. Jkpp-väylä pohjataan uuden linjauksen osuudelta ja väylää levennetään 3,5 metriin. Katualueen puolelta kaadetaan tarvittava määrä puita. Poistettavat puut on arvioitu suunnitelman asemapiirustukseen. Vanhan jkpp-väylän asfaltti poistetaan ja tilalle istutetaan nurmi. Nykyinen valaisin siirretään uuden jkpp-väylän reunan viereen. Pintavedet ohjataan olemassa oleviin ritiläkantisiin hulevesikaivoihin alikulkukäytävän aukon läheisyydessä. 

Tunnelin oikealla puolella näkemäalueita saadaan paremmiksi purkamalla nykyinen tukimuuri ja tasaamalla maanpinta jkpp-väylän reunaan asti. Samalla puustoa ja pensaita karsitaan tunnelin läheisyydestä ja tilalle istutetaan nurmi. Tukimuurin vieressä kulkeva betoninen hulevesikouru puretaan ja väylän viereen kaivetaan matala ojapainanne. Jos ojaa ei ole mahdollista kaivaa esiin tulevan kallion takia, jkpp-väylän sivukallistus muotoillaan asfaltilla toiselle puolella väylää. Kallioleikkauksen puolella olevaan nykyiseen ritiläkantiseen hulevesikaivoon lisätään viemärihaara matalan kaivon toimivuuden varmistamiseksi. 

Nykyiset liikennemerkit poistetaan ja tilalle asennetaan uudet merkit.

Hanke on aikataulutettu alustavasti vuodelle 2024.

Nähtävilläolo

Suunnitelma oli julkisesti nähtävillä kaupunkirakenteen neuvonnassa os. Hannikaisenkatu 17, I-kerros 28.2.–13.3.2023.

Sijaintipaikkakartta (pdf)

Asemapiirustus (pdf)

Pituusleikkaus (pdf)
 

Lisätiedot:

suunnitteluinsinööri Johanna Savolainen
puh 050 567 3087

Asiasanat:  
katusuunnitelma
Kaupunginosa: