Suoraan sisältöön

Palveluliikenne

Jyväskylän palveluliikenne tunnetaan nimellä Linkki-VIP. Palveluliikenne on kaikille avointa joukkoliikennettä, jossa voivat matkustaa myös henkilökohtaisempaa palvelua tarvitsevat asiakkaat.

Palveluliikenteen Linkki-VIP-autot kuljettavat asiakkaitaan arkipäivisin (ma-pe) asioimaan Jyväskylän keskustaan, aluekeskuksiin, terveysasemille tai muihin palvelupisteisiin. Autot ovat ilmastoituja, esteettömiä pienoisbusseja, joissa on turvavöin varustetut paikat 14 matkustajalle. Pyörätuolilla tai lastenvaunujen kanssa matkustaville on autoissa kaksi paikkaa.

Käytössä Waltti-liput ja -hinnat

Palveluliikenteessä on käytössä Jyväskylän seudun joukkoliikenteen Waltti-lippujärjestelmä. Matkustaminen onnistuu autosta ostettavilla kertamatkalipuilla tai Waltti-matkakorteilla (arvolippu ja kausilippu). Lippuhinnat ovat samat kuin paikallisliikenteen Linkki-linja-autoissa. Sotiemme veteraaneille ja sotainvalideille palveluliikennekyyti on ilmaista.

Järjestäjä ja liikennöitsijä

Palveluliikenteen järjestämisestä vastaa Jyväskylän kaupunki. Liikennöitsijänä on kilpailutuksen perusteella valittu Tilausajot Mennään Bussilla Oy.

Näin käytät Linkki-VIPiä

Kukin kuudesta Linkki-VIPistä kiertää oman aikataulunsa mukaisesti palvelualueellaan. Kyytiin pääsee aikatauluissa kerrotuilta aikataulupisteiltä, mutta kutsusta auto voi poiketa hakemaan vaikka kotipihasta. Kyydeistä ja kyytiintuloajoista sovitaan etukäteen kuljettajan kanssa soittamalla auton palvelunumeroon.

Linkki-VIP -palvelualueet ja kyytitilaukset

  • Auto 1: Huhtasuo-Lohikoski ja Kuokkala, p. 050 4690 100
  • Auto 2: Halssila, Kortepohja, p. 050 4690 200
  • Auto 3: Kypärämäki, Viitaniemi, p. 050 4690 300
  • Auto 4: Keltinmäki, Keljonkangas, Säynätsalo, p. 050 4690 400
  • Auto 5: Palokka, Vesanka, Kuohu, Tikkakoski, Nyrölä, p. 040 849 2252
  • Auto 6: Vaajakoski, p. 040 849 2251

Palveluliikenneopas

Selaa palveluliikenneopasta (pdf)

Palveluliikenneoppaasta löydät Linkki-VIP -palvelun aikataulut ja reitit sekä muuta hyödyllistä tietoa palveluliikenteestä. Nouda painettu opas maksutta

Korpilahden asiointiliikenne

Eri puolilla entisen Korpilahden kunnan aluetta asukkaita palvelee taksikyydein hoidettu, Jyväskylän kaupungin järjestämä asiointiliikenne.

Asiointikyydeillä pääsee ympäristökyliltä Korpilahden kirkonkylälle, Toivakkaan ja Tikkalaan. Reiteiltä voidaan pyynnöstä tehdä pieniä poikkeamia. Matkasta peritään Matkahuollon kilometripohjaisen linja-autotaksan mukainen maksu.

Reitit ja aikataulut

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 • Sivun alkuunTietoja sivustosta