Hyppää pääsisältöön
Kuva
Hanuristit Veikko Ahvenainen ja Camilla Nordlund

Kulttuuritilaisuudet ovat peruttu

Tilaisuuksia ei järjestetä Jyväskylä-viikolla 16.-22.3.

Laulusta voimaa -yhteislaulutilaisuus

Jyväskylän kaupunginkirjaston Minnansalissa perjantaina 20.3. klo 12-13.30
laulattajana: Kruuvaus Duo, Emmi Aarnio-Metsänen ja Tiina Laitinen
Vapaa pääsy!

Kulttuurikimara

Jyväskylän kaupunki tarjoaa juhlakahvit ikääntyneiden yksiköissä Jyväskylän päivien kunniaksi 16−20.3. Kahvitusten ohessa nautitaan Kulttuurikimaran ohjelmasta. Päivätoiminnan yksiköissä järjestettävissä kaikille avoimissa tilaisuuksissa esiintyy Niko Rimbacherin ja Esa Hautaniemen muodostama Duo Lännen Lokarit sekä Duo Lauri Laakso ja Tuija Kiviranta, jotka esittävät Georg Otsin ja Mauno Kuusiston musiikkia. Ympärivuororokautisen hoidon yksiköiden kahvihetkiä tähdittää Veikko Ahvenainen ja Carita Nordlund sekä Niko Saloheimo. Ympärivuorokautisen hoidon yksiköissä toteutettavat konsertit ovat suunnattu ainoastaan talon asukkaille ja heidän omaisilleen.

Duo Lännen Lokarit

Lännen Lokarit on kahdesta kokeneesta ja monipuolisesta musiikin ammattilaisesta koostuva duo. Niko Rimbacher ja Esa Hautaniemi laulavat ikivihreitä kappaleita kitaroiden säestyksellä. Duon repertuaariin sisältyy mm. Surujen kitara ja Lännen lokari. Rimbacher on tuttu The Voice of Finland -ohjelmasta.

Duo Lauri Laakso ja Tuija Kiviranta

Lauri Laakso ja Tuija Kiviranta ovat Taideapteekin monivuotisia esiintyjiä. Laakso on esittänyt päivätoiminnan yksiköissä aiemmin sanataidetta ja Kiviranta on viihdyttänyt ikääntyneiden palveluiden asiakkaita erilaisissa musiikkikokoonpanoissa. Otsia ja Kuusistoa -konsertissa kuullaan kahden suomalaisten rakastaman artistin, Georg Otsin ja Mauno Kuusiston, kappaleita Laakson laulamana ja Kivirannan pianosäestyksellä. 

Veikko Ahvenainen ja Carita Nordlund

Kuopiossa 9-vuotiaana uransa aloittanut harmonikkataiteilija Veikko Ahvenainen oppi soiton alkeet kuopiolaiselta muikkukauppiaalta. Ahvenaisen ensimmäinen levytyksensä julkaistiin vuonna 1955 ja hän on Suomen äänilevykuningas yli tuhannella levytyksellään. Mittavan uransa aikana hän on soittanut noin 5000 konserttia eri puolilla maailmaa. Viime vuonna 90-vuotta täyttänyt Ahvenainen soittaa ympärivuorokautisen hoidon yksiköissä järjestettävissä konserteissa klassikkosävelmiä vaimonsa Carita Nordlunin kanssa kahdella haitarilla.

Niko Saloheimo

Pianistilaulaja Niko Saloheimo on ympärivuorokautisen hoidon yksiköiden kestosuosikki. Häntä onkin tituleerattu ikääntyneiden palveluiden hovimuusikoksi. Kulttuurikimaran myötä Saloheimo esiintyy sellaisissa ympärivuorokautisen hoidon yksiköissä, joissa hänen musisoinnistaan ei olla päästy aiemmin vielä nauttimaan.

Kulttuurikimara aikataulu 2020

Duo Lännen Lokarit, Niko Rimbacher ja Esa Hautaniemi
Ma 16.3. klo 13.00 Luhtisen kuntouttava päivätoiminta (Ritopohjantie 23)
Ke 18.3. klo 10.00 Väkkärän hyvinvointikeskus (Väkkärätie 3)
Ke 18.3. klo 13.00 Piippurannan Klubi (Paperitehtaankatu 1)
To 19.3. klo 10.00 Kylätupa (Vapaudenkatu 48-50)
To 19.3. klo 13.00 Huhtasuon hyvinvointikeskus (Nevakatu 2) 

Duo Lauri Laakso ja Tuija Kiviranta
Ma 16.3. klo 11.15. Keljon kuntouttava päivätoiminta (Keljonkatu 26 B-talo)
Ma 16.3 klo 13.00 Kypärämäen hyvinvointikeskus (Salokatu 20 B)
Ti 17.3. klo 10.00 Säynätsalon kuntouttava päivätoiminta (Urheilukentäntie 3)
Ti 17.3. klo 13.00 Kortepohjan kuntouttava päivätoiminta (Pehtorintie 9)
Ke 18.3. klo 10.00 Keltinmän hyvinvointikeskus (Keltinmäentie 15)
Ke 18.3. klo 13.00 Tikkakosken hyvinvointikeskus (Myllylammenkatu 6)
Pe 20.3. klo 10.30 Korpilahden kuntouttava päivätoiminta (Levästentie 4-6)

Asiasanat: