Hyppää pääsisältöön
Kuva
Puistofestarit käynnissä Lounaispuistossa 2018

Jyväskylä on vireä tapahtumakaupunki ja tapahtumakaupungin imagoa kehitetään aktiivisesti yhteistyössä tapahtumajärjestäjien ja kulttuuritoimijoiden kanssa. Kävelykeskusta on tapahtumapaikkana merkittävässä asemassa ja siellä järjestettävät lukuisat tapahtumat tarjoavat elämyksiä niin kaupunkilaisille kuin matkailijoille.

Uusien tapahtumien mahdollistamiseksi ja olemassa olevien vahvistamiseksi niin keskustassa kuin muuallakin valmistellaan parhaillaan tapahtumanjärjestäjille suunnattua palvelua, jonka tarkoituksena on helpottaa tapahtumien järjestämistä Jyväskylässä. Tavoitteena on luoda selkeät ohjeet ja löytää hyviä käytänteitä palvelemaan sekä vanhoja että houkuttelemaan uusia tapahtumanjärjestäjiä kaupunkiin.

Kaupungin tuleville kulttuuri-investoinneille laaditaan kokonaissuunnitelma. Taustalla on kaupungin kulttuuritilojen suuri peruskorjaus- ja rakentamistarve. Tarkasteluun tulee useat keskusta-alueella sijaitsevat kulttuuriyksiköt kuten teatteri, pääkirjasto ja Lyseon kortteli. Uudishankkeista mm konserttisali otetaan osaksi selvitystä. Selvitystyön lähtökohtana on loppuvuodesta 2017 valmistuva kulttuurisuunnitelma ja hankeselvityksen on esitetty käynnistyvän vuonna 2018. Kokonaissuunnitelmassa tarkastellaan kulttuuri-investointeja toimintalähtöisesti ja huomioiden kulttuurialan muuttuneet toimintatavat.

Kaupunginosa: