Hyppää pääsisältöön
Kuva
Puistofestarit käynnissä Lounaispuistossa 2018. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Pääsisältö

Jyväskylä on vireä tapahtumakaupunki ja tapahtumakaupungin imagoa kehitetään aktiivisesti yhteistyössä tapahtumajärjestäjien ja kulttuuritoimijoiden kanssa. Kävelykeskusta on tapahtumapaikkana merkittävässä asemassa ja siellä järjestettävät lukuisat tapahtumat tarjoavat elämyksiä niin kaupunkilaisille kuin matkailijoille.

Uusien tapahtumien mahdollistamiseksi ja olemassa olevien tapahtuminen järjestämisen helpottamiseksi niin keskustassa kuin muuallakin tarjoaa Kaupunkirakenteen neuvonta tapahtumanjärjestäjille palveluneuvontaa ja keskustan tapahtumatoiminnan edistämiseksi tehdään työtä aktiivisesti.

Kaupunkikeskusta kehittyy kulttuurin alustana. Kulttuurin tilaratkaisuilla edistetään kaupunkikeskustan elävyyttä, taiteen ja kulttuurin saavutettavuutta, sekä toimijoiden mutkatonta yhteistyötä. Lähivuosien toimenpiteitä ovat kaupunginteatterin peruskorjaus ja kaupunginteatterin ja Jyväskylä Sinfonian väistöaika Paviljongissa sekä Lyseon vanhan koulurakennuksen peruskorjaus kansalaisopiston ja kuvataidekoulun käyttöön. Lisäksi tutkitaan kaupunginkirjaston, Suomen käsityön museon ja Jyväskylän taidemuseon sijoittuminen Lyseo-kortteliin.

Asiasanat:  
Jyväskylän keskustan kehittäminen
kulttuuri
keskusta
Kaupunginosa: