Hyppää pääsisältöön
Kuva
Ratamon tiiliseinä

5.9.–29.9.2013

Yksitoista valokuvaajaa lähti etsimään Suomea. Löytyi lasten luontoretket, kansantaudit, Lappeenrannan venäläiset, huoneeseen suljettu mies, kansallismaisema, tsetseenipakolaiset, Johanna Tukiainen, kuolema, koti, rauhanturvaajat ja joulupukki. Kirjo erilaisia aiheita muodostaa kollaasin vapaamatkustajasukupolven Suomi-kuvasta. Kuvasarja katsoo maata yksityiskohtien kautta. Se kokoaa yhteen kirjon kliseitä ja yllätyksiä.

Me Suomi -kuvasarjan tekijät edustamme freelancer-sukupolvea. Sananmukaisesti työmme on vapaa harhailu. Freelancer-valokuvaaja − onko mitään kliseisempää 2010-luvun ammattia? Matkustamme sinne tänne. Nukumme riippumatossa balilaisen lippaluolan alla, syömme modernia indonesialaista katuruokaa Singaporessa, juomme Jäger-pommeja Verbierissä. Meille ihmeet ovat arkipäivää. Aikakautemme ja ammattimme on tehnyt meistä sinne tänne sinkoilijoita.

Meitä on ajanut kiinnostus maailmaa kohtaan, mutta se on ajanut meidät samalla pois kotimaastamme. Onko syntynyt tilanne, jossa Suomi näyttää kaukaiselta ja on meille se viimeinen kohde. Ehkä freelancer–sukupolvi tarvitsee matkan Balin sijaan kotimaahansa.

11-kollektiivin kuuluvat:
Aleksi Poutanen, Arttu Mikkonen, Evelin Kask, Konsta Leppänen, Maija Tammi, Meeri Koutaniemi, Miisa Kaartinen, Ossi Ahola, Rami Hanafi, Sakari Piippo, Touko Hujanen

www.yksitoista.fi/