Hyppää pääsisältöön
Kuva
Ratamon tiiliseinä

11.2.–6.3.2016

Kuopiolainen Reijo Kärkkäinen luottaa teoksissaan alitajuntaan ja mielleyhtymiin. Taiteilijaa inspiroivat kansantaide, lasten tekemät työt, underground-sarjakuva ja punkzineperinne. Galleria Ratamoon Kärkkäinen tuo piirustuksista koostuvan installaation. Luvassa on siis iso määrä kuvia, jotka keskustelevat keskenään ja jotka yrittävät luoda maailman yleiselle kaoottisuudelle jotain järjestystä. Piirustukset ovat Kärkkäiselle kuin päiväkirjamerkintöjä, hetkellisiä kuvallisia poimintoja omista ajatuksista.

"Esillä on piirroksia. Minua kiinnostaa kuvien virta. Yritän jäsentää ajatuksiani kaaoksen keskellä. Hetki ei pysähdy ja kaikki valuu, eikä mistään saa otetta.
Tärkeitä asioita: viiva, tarina, epävarmuus, alitajunta, koskettavuus, väri, mustavalkoisuus, kaaos, jäntevyys, huumori, melankolia, poliittisuus, populaarikulttuuri, henkilökohtaisuus.
Piirrokset ovat kuin päiväkirja, hetkellinen poiminta ajatuksista.
Prosessi: palaan ja työstän uudelleen, valmistan ajan kanssa.
Installaatio: pistän ne yhteen, keskustelemaan keskenään. Erilaiset kuvat luovat verkon, useista kuvallisista teemoista syntyneen kokonaisuuden, jossa ilmaisun lähde on tietty tuntematon alue ihmisen elämässä
."

Reijo Kärkkäinen (s.1964) on kuvataiteilija, joka valmistui taiteen kandidaatiksi Taideteollisesta korkeakoulusta. Kuvataiteilijana Reijo Kärkkäinen on moniottelija, jonka tuotantoon mahtuu maalauksia, grafiikkaa, installaatioita, valokuvia, sarjakuvaa ja kuvituksia. Lisäksi hän toimii mukana kansainvälisessä taiteilijaryhmässä Le Dernier Crissä, sekä Kutikuti ry:ssä.

 www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi/fi/taiteilijat/2370