Hyppää pääsisältöön
Kuva
Liikunnanohjaaja selkäpuolelta kuvattuna. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Pääsisältö

Meidän yhteinen liikunnan ja hyvinvoinnin keskus

Jyväskylä on Suomen liikuntapääkaupunki – liikunta ja sen edistäminen on koko kaupungin asia. Uusi Hippos tarjoaa kaupunkilaisille ja seuroille tulevaisuudessa entistä upeammat puitteet liikunnan harrastamiseen ja ammattimaiseen harjoitteluun. 

Mikä tärkeintä, uuden Hippoksen myötä saadaan tilat ja harjoittelumahdollisuudet aikaisempaa useammalle lajille, liki kahdellekymmenelle. Liikuntavuorojen määrä kasvaa 50 %, sillä uudet liikuntatilat ovat nykyaikaiset ja muunneltavat. Samalla saamme lisää harrastusmahdollisuuksia kaikille käyttäjille. Lasten ja nuorten harrastaminen sekä seuratoiminta jatkuvat uusissa tiloissa kohtuulliseen hintaan.

Uuden liikuntakeskuksen, osaamiskeskuksen, jääareenan ja harjoitusjäiden lisäksi ulkoalueelle rakentuu elämyksellinen liikuntapuisto.

Kansainvälisesti merkittävä ja ainutlaatuinen Hippos

Hippos on valmistuessaan paitsi kaupunkilaisten kohtaamispaikka, myös Pohjoismaiden merkittävin liikunnan, urheilun ja huippu-urheilun, terveyden edistämisen sekä hyvinvoinnin ja tapahtumien keskus. Lisäksi se yhdistää liikunnan tutkimuksen ja teknologisen tuotekehityksen kansainvälisesti merkittäväksi kokonaisuudeksi.

Ympärivuotisten – ja liki ympärivuorokautisten – toimintojensa ansiosta Hippoksesta tulee Jyväskylälle jälleen uusi liikunnan valtakunnallinen ja kansainvälinen vetovoimatekijä.

Jyväskylän ehdoton kilpailuetu on myös tiedon osaamispääoma eli Jyväskylän yliopisto ja liikuntatieteellinen tiedekunta, Huippu-urheilun instituutti KIHU, Jyväskylän ammattikorkeakoulu JAMK ja siellä erityisesti LIKES, Master Olympic Training Center eli Huippu-urheilun kansainvälinen kaupunkivalmennuskeskus.

Kuva
Hippos kuva. Kuva PES-Arkkitehdit Oy

 

Kuva
Hippos-logo. Kuva Hippos2020

Lisätietoa ja kuvia Hippos-hankkeesta

Hippos-sivut
 

Asiasanat:  
liikuntapääkaupunki
hanke
Jyväskylän kaupungin elinkeinopalvelut