Hyppää pääsisältöön
Kuva
Liikunnanohjaaja selkäpuolelta kuvattuna. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Pääsisältö

Jyväskylä on monipuolinen ja vireä tapahtumakaupunki, jossa järjestetään vuosittain 5000 erilaista tapahtumaa. Erilaiset urheilutapahtumat ovat vakiinnuttaneet paikkansa Jyväskylässä ja kaupungissa järjestetään vuosittain useita eri lajien SM- ja MM-tason kilpailuja.

Vuosittain järjestettäviä tapahtumia

Jyväskylä Ski Marathon
Euroloppet-sarjan massahiihtotapahtuma Jyväskylän mahtavissa maastoissa tarjoaa haasteita kilpahiihtäjille sekä elämyksiä ja kokemuksia kuntohiihtäjille.

Comets Cup
Vuosittain järjestettävä poikien jalkapalloturnaus Comets Cup kokoaa Jyväskylään tuhansia nuoria jalkapalloilijoita tukijoukkoineen.

Harjuturnaus
Harjuturnaus on poikien jalkapalloturnaus ja perinteikkään syksyisen Jyväskylä Cupin jatkaja.

Pyöräilyviikko

Jyväsjärvi-soutu

Päijännepurjehdus
Suomen sisävesien suurin purjehduskilpailu kisataan Jyväskylä–Padasjoki välillä.

Rally Finland
Jokavuotinen rallin MM-osakilpailu kokoaa rallin ystävät Jyväskylään ympäri maailman. Legendaariset ja nopeat soratiet ovat sekä kuljettajien että katsojien mieleen.

HIPPO-turnaus
Perinteinen tyttöjen syysturnaus, johon osallistuu vuosittain lähes 200 jalkapallojoukkuetta huolto- ja kannustusjoukkoineen.

Finlandia Marathon
Koko kansan urheilutapahtuman reittinä toimiin Suomen kauneimmaksi liikenneväyläksi palkittu Jyväskylän Rantaraitti.

Liikuntapääkaupunki Expo
Finlandia Marathonin yhteydessä järjestettävä jyväskyläläisen urheilu- ja liikuntakentän yhteen kokoava, kaikille avoin, liikunta- ja urheilualan maksuton messutapahtuma. Messuilla tehdään tunnetuksi Jyväskylää liikuntapääkaupunkina ja esitellään Jyväskylän monipuolista liikunnan palvelu- ja olosuhdetarjontaa.

Urheilutapahtumien Jyväskylä

Neste Rally

Kuva
Ralliauto tulee kurvista. Kuva Jiri Halttunen