Liikunta- ja urheilutapahtumat

Urheilutapahtumien Jyväskylä

Neste Rally

Neste Rallin erikoiskoe Harjulla

Jyväskylä on monipuolinen ja vireä tapahtumakaupunki, jossa järjestetään vuosittain 5000 erilaista tapahtumaa. Erilaiset urheilutapahtumat ovat vakiinnuttaneet paikkansa Jyväskylässä ja kaupungissa järjestetään vuosittain useita eri lajien SM- ja MM-tason kilpailuja.

Vuosittain järjestettäviä tapahtumia

Jyväskylä Ski Marathon
Euroloppet-sarjan massahiihtotapahtuma Jyväskylän mahtavissa maastoissa tarjoaa haasteita kilpahiihtäjille sekä elämyksiä ja kokemuksia kuntohiihtäjille.

Huipulla tuulee
Huipulla Tuulee kokoaa yhteen urheiluhenkiset business-vaikuttajat. Rentohenkisessä seminaarissa käsitellään johtajuuden, valmentamisen, jaksamisen ja tuloksen tekemisen kokemuksia sekä näkökulmia.

Jyväskylä Cup
Jyväskylä Cup on perinteinen poikien jalkapalloturnaus jo vuodesta 1985 lähtien. Turnaus kokoaa vuosittain toista tuhatta innokasta jalkapalloilijaa Jyväskylän nurmikentille.

Pyöräilyviikko

Jyväsjärvi-soutu

Päijännepurjehdus
Suomen sisävesien suurin purjehduskilpailu kisataan Jyväskylä–Padasjoki välillä.

Neste Rally Finland
Jokavuotinen rallin MM-osakilpailu kokoaa rallin ystävät Jyväskylään ympäri maailman. Legendaariset ja nopeat soratiet ovat sekä kuljettajien että katsojien mieleen.

Comets Cup
Vuosittain järjestettävä poikien jalkapalloturnaus Comets Cup kokoaa Jyväskylään tuhansia nuoria jalkapalloilijoita tukijoukkoineen.

Beach volleyn SM-finaalit
Beach volley-kausi huipentuu Jyväskylässä SM-finaaleihin. Suomen parhaat pelaajat kokoontuvat kolmipäiväiseen finaaliturnaukseen, jossa selviää sekä junioreiden että aikuisten mitalistit. Kaupungissa kisataan myös juniorien SM-osakilpailuja ja avoimen kiertueen turnaus.
Tapahtuman tunnelmia

HIPPO-turnaus
Perinteinen tyttöjen syysturnaus, johon osallistuu vuosittain lähes 200 jalkapallojoukkuetta huolto- ja kannustusjoukkoineen.

Finlandia Marathon
Koko kansan urheilutapahtuman reittinä toimiin Suomen kauneimmaksi liikenneväyläksi palkittu Jyväskylän Rantaraitti.

Liikuntapääkaupunki Expo
Finlandia Marathonin yhteydessä järjestettävä jyväskyläläisen urheilu- ja liikuntakentän yhteen kokoava, kaikille avoin, liikunta- ja urheilualan maksuton messutapahtuma. Messuilla tehdään tunnetuksi Jyväskylää liikuntapääkaupunkina ja esitellään Jyväskylän monipuolista liikunnan palvelu- ja olosuhdetarjontaa.

Urheilutapahtumien Jyväskylä

Neste Rally

Neste Rallin erikoiskoe Harjulla