Liikunta- ja urheilutapahtumat

Urheilutapahtumien Jyväskylä

Neste Rally

Neste Rallin erikoiskoe Harjulla

Jyväskylä on monipuolinen ja vireä tapahtumakaupunki, jossa järjestetään vuosittain 5000 erilaista tapahtumaa. Erilaiset urheilutapahtumat ovat vakiinnuttaneet paikkansa Jyväskylässä ja kaupungissa järjestetään vuosittain useita eri lajien SM- ja MM-tason kilpailuja.

Vuosittain järjestettäviä tapahtumia

Jyväskylä Ski Marathon
Euroloppet-sarjan massahiihtotapahtuma Jyväskylän mahtavissa maastoissa tarjoaa haasteita kilpahiihtäjille sekä elämyksiä ja kokemuksia kuntohiihtäjille.

Huipulla tuulee
Huipulla Tuulee kokoaa yhteen urheiluhenkiset business-vaikuttajat. Rentohenkisessä seminaarissa käsitellään johtajuuden, valmentamisen, jaksamisen ja tuloksen tekemisen kokemuksia sekä näkökulmia.

Jyväskylä Cup
Jyväskylä Cup on perinteinen poikien jalkapalloturnaus jo vuodesta 1985 lähtien. Turnaus kokoaa vuosittain toista tuhatta innokasta jalkapalloilijaa Jyväskylän nurmikentille.

Pyöräilyviikko

Jyväsjärvi-soutu

Päijännepurjehdus
Suomen sisävesien suurin purjehduskilpailu kisataan Jyväskylä–Padasjoki välillä.

Neste Rally Finland
Jokavuotinen rallin MM-osakilpailu kokoaa rallin ystävät Jyväskylään ympäri maailman. Legendaariset ja nopeat soratiet ovat sekä kuljettajien että katsojien mieleen.

Comets Cup
Vuosittain järjestettävä poikien jalkapalloturnaus Comets Cup kokoaa Jyväskylään tuhansia nuoria jalkapalloilijoita tukijoukkoineen.

Beach volleyn SM-finaalit
Beach volley-kausi huipentuu Jyväskylässä SM-finaaleihin. Suomen parhaat pelaajat kokoontuvat kolmipäiväiseen finaaliturnaukseen, jossa selviää sekä junioreiden että aikuisten mitalistit. Kaupungissa kisataan myös juniorien SM-osakilpailuja ja avoimen kiertueen turnaus.
Tapahtuman tunnelmia

HIPPO-turnaus
Perinteinen tyttöjen syysturnaus, johon osallistuu vuosittain lähes 200 jalkapallojoukkuetta huolto- ja kannustusjoukkoineen.

Finlandia Marathon
Koko kansan urheilutapahtuman reittinä toimiin Suomen kauneimmaksi liikenneväyläksi palkittu Jyväskylän Rantaraitti.

Lisäksi vuonna 2019 tapahtuu

Red Bull Crashed Ice
Alamäkiluistelun maailmanmestaruussarjaa on laskettiin Laajavuoressa 2016-2019.
Katso kisan järjestäjän ajatuksia ja vauhdikkaita tunnelmia

SM-hallit M/N30+
Yleisurheilun aikuisurheilijat kilpailevat Hipposhallissa SM-mitaleista helmikuussa.

Motonet GP
Yleisurheilun GP-sarjan kilpailu järjestetään 19.6.2019 ensimmäistä kertaa myös Jyväskylässä. YLE:n kanavilla näkyvän kilpailun areenana toimii Harjun stadion.

Telinevoimistelun Voimisteluliiton mestaruuskilpailut
Jyväskylän Voimistelijat järjestää 3.-5.5.2019 Suomen Voimisteluliiton mestaruuskilpailut Hipposhallissa telinevoimistelussa. Kilpailuihin osallistuu yli tuhat nais- ja miesvoimistelijaa.

SM-Duathlon 11.5.2019
Duathlonin sprinttimatkan SM-kisat järjestetään Luonetjärventiellä Tikkakoskella.

RaceWKND! ratamoottoriveneilyn SM-osakilpailu 20.-21.7.

Liikuntatieteen päivät 28.–29.8.2019
Liikuntatieteen päivillä välitetään liikuntaan liittyvää tieteellistä tietoa liikunta- ja terveysalan asiantuntijoille, tutkijoille, päättäjille ja tiedon soveltajille sekä muille kiinnostuneille. Päivillä edistetään tutkijoiden ja tiedon käyttäjien välistä vuorovaikutusta.

Kansallinen liikuntafoorumi
Seitsemäs Kansallinen liikuntafoorumi järjestetään 28.–29.10.2019, teemana "tiedolla johtaminen". Kansallinen liikuntafoorumi on liikunnan ja urheilun yhteiskunnallinen vuorovaikutusareena. Sen tavoitteena on osaltaan vahvistaa liikunta- ja urheiluasioiden yhteiskunnallista vaikuttavuutta ja painoarvoa.

Urheilutapahtumien Jyväskylä

Neste Rally

Neste Rallin erikoiskoe Harjulla