Jyväskylä liikuttaa

Anna Jyväskylän liikuttaa

Jyväskylän liikuntapalvelut

Jyväskylän liikuntapaikat

Jyväskylä liikkeessä | Jyväskylä on the move, by ArtLeak

Jyväskyläläiset ovat aktiivisia liikkujia. Kolmasosa aikuisväestöstä liikkuu vähintään 4-6 kertaa viikossa. Säännöllisellä liikunnalla on suotuisia vaikutuksia omaan terveyteen ja hyvinvointiin.

Arkiliikunnalla saa hyvän olon, joka auttaa jaksamaan. Virkeys, hyvinvointi ja fyysinen kunto paranevat, ja ulkoilmassa kokee ja näkee enemmän kuin ratin takana. Kävelyn ja pyöräilyn lisääminen osana arkirutiineja on tutkitusti tehokkain keino lisätä kansalaisten fyysistä aktiivisuutta ja lisätä hyvinvointia. Jyväskylässä onkin 500 km hiihtolatuja, kuntoratoja ja -polkuja.

Visit Jyväskylä haastaa matkailijat ja seudun omat asukkaat liikkumaan Jyväskylän tunnetuissa ja arvostetuissa liikunta- ja virkistyskohteissa. Tyyli on vapaa ja hengästyminen sallittua.

Lisää liikuntahaasteita Visit Jyväskylän -sivuilla - testaa, kestääkö kuntosi Jyväskylän!

Rantaraitti - Suomen suurin ulkokuntosali

Jyväskylän rantaraitista rakennetaan Suomen suurinta ulkokuntosalia. Raitin varrelle muodostuu kattava tarjonta liikuntapaikkoja, kuntoilupysäkkejä ja -välineistöä monipuoliseen harjoitteluun. Rantaraitti on myös suosittu kevyen liikenteen väylä kaupunginosista keskustaan.

Rantaraitin esite (pdf)

Jyväskylä - fiksujen arkiliikkujien kaupunki

Jyväskylän kaupunki kannustaa kulkemaan fiksusti. Haluamme, että jatkossa yhä suurempi osa jyväskyläläisistä tekee matkansa fiksusti - kävellen, pyörällä, linja-autolla tai vaikkapa yhteiskäyttöautolla.
Fiksusti liikkeellä

Kehä Vihreä - kaupunkia syleilevä keskuspuisto

Tervetuloa Kehä Vihreälle, Jyväskylän keskustaa kehystävien viher- ja virkistysalueiden kokonaisuudelle. Kehä Vihreä on uudenlainen keskuspuisto, jossa kehämäinen muoto tuo viheralueiden virkistys- ja liikkumismahdollisuudet lähelle kaikkia kaupunkilaisia. Monimuotoinen Kehä Vihreä on tarkoitettu niin ulkoiluun, luontoretkiin, tekemiseen, oleskeluun ja vaikkapa leikkimiseen.

Liikkuva koulu

Liikkuva koulu ajattelee asioita uusilla tavoilla: esimerkiksi istutaan vähemmän, tuetaan oppimista toiminnallisilla menetelmillä, liikutaan välitunneilla ja kuljetaan koulumatkat omin lihasvoimin. Jokainen koulu toteuttaa liikkuvampaa koulupäivää omalla tavallaan. Jyväskylän kaupunki sai valtakunnallisen Vuoden 2018 Liikkuva koulu -pääpalkinnon esimerkillisestä työstä koulujen liikunnallisen toimintakulttuurin rakentamisesta.

Anna Jyväskylän liikuttaa

Jyväskylän liikuntapalvelut

Jyväskylän liikuntapaikat

Jyväskylä liikkeessä | Jyväskylä on the move, by ArtLeak