Hyppää pääsisältöön

Jyväskyläläiset ovat aktiivisia liikkujia. Kolmasosa aikuisväestöstä liikkuu vähintään 4-6 kertaa viikossa. Säännöllisellä liikunnalla on suotuisia vaikutuksia omaan terveyteen ja hyvinvointiin.

Arkiliikunnalla saa hyvän olon, joka auttaa jaksamaan. Virkeys, hyvinvointi ja fyysinen kunto paranevat, ja ulkoilmassa kokee ja näkee enemmän kuin ratin takana. Kävelyn ja pyöräilyn lisääminen osana arkirutiineja on tutkitusti tehokkain keino lisätä kansalaisten fyysistä aktiivisuutta ja lisätä hyvinvointia. Jyväskylässä onkin 500 km hiihtolatuja, kuntoratoja ja -polkuja.

Liikkuva koulu ja uudistuneen opetussuunnitelman mahdollisuudet tarjoavat perusopetusikäisille liikuntaa ja toiminnallisuutta koulupäivän aikana. Jyväskylän kaupungille myönnettiin vuoden 2018 valtakunnallinen Liikkuva koulu -pääpalkinto esimerkillisestä työstä koulujen liikunnallisen toimintakulttuurin rakentamisesta. Oppimisutopia-videolla Keski-Palokan koulun oppilaat näyttävät, miten koulupäivän aikana liikutaan erilaisissa oppimisympäristöissä.

Jyväskylän Liikkuva koulu & toiminnallinen koulupäivä, videon toteutus Joni Rikman

Visit Jyväskylä haastaa matkailijat ja seudun omat asukkaat liikkumaan Jyväskylän tunnetuissa ja arvostetuissa liikunta- ja virkistyskohteissa. Tyyli on vapaa ja hengästyminen sallittua.

Lisää liikuntahaasteita Visit Jyväskylän -sivuilla - testaa, kestääkö kuntosi Jyväskylän!

Jyväskylä liikkeessä | Jyväskylä on the move, by ArtLeak
Elixir TV - treenimatka Jyväskylään!

Rantaraitti - Suomen suurin ulkokuntosali

Jyväskylän rantaraitista rakennetaan Suomen suurinta ulkokuntosalia. Raitin varrelle muodostuu kattava tarjonta liikuntapaikkoja, kuntoilupysäkkejä ja -välineistöä monipuoliseen harjoitteluun. Rantaraitti on myös suosittu kevyen liikenteen väylä kaupunginosista keskustaan.

Jyväskylä - fiksujen arkiliikkujien kaupunki

Jyväskylän kaupunki kannustaa kulkemaan fiksusti. Haluamme, että jatkossa yhä suurempi osa jyväskyläläisistä tekee matkansa fiksusti - kävellen, pyörällä, linja-autolla tai vaikkapa yhteiskäyttöautolla.

Fiksusti liikkeellä

Kehä Vihreä - kaupunkia syleilevä keskuspuisto

Tervetuloa Kehä Vihreälle, Jyväskylän keskustaa kehystävien viher- ja virkistysalueiden kokonaisuudelle. Kehä Vihreä on uudenlainen keskuspuisto, jossa kehämäinen muoto tuo viheralueiden virkistys- ja liikkumismahdollisuudet lähelle kaikkia kaupunkilaisia. Monimuotoinen Kehä Vihreä on tarkoitettu niin ulkoiluun, luontoretkiin, tekemiseen, oleskeluun ja vaikkapa leikkimiseen.

Kuva
Nainen katsoo opastaulua
Kehä Vihreän opastaulu. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Asiasanat: