Hyppää pääsisältöön
Kuva
Liikunnanohjaaja selkäpuolelta kuvattuna. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Pääsisältö

Tervetuloa Suomen liikuntapääkaupunkiin 

Kun haluat olla kaksikymppisen tikissä ja kunnossa vielä kasikymppisenä, Jyväskylä on juuri oikea paikka. Täällä on helppo liikkua aktiivisesti ja harrastaa urheilua. Liikuntapaikkoja on paljon ja tulevina vuosina vielä enemmän. Vesiliikuntakeskus AaltoAlvarin peruskorjaus, Suomen suurin ulkokuntosali Rantaraitti, Huippu-urheilun, liikunnan, tapahtumien ja hyvinvoinnin keskus Hippos, Keski-Suomen pisin yhtenäinen valaistu latu, uusi maastopyöräily- ja retkeilyreitti Maastis, Kehä Vihreä – kaupunkia syleilevä keskuspuisto, lähes sata lajia ja yli 200 urheiluseuraa. Näin alkajaisiksi. 

Me jyväskyläläiset olemme aktiivisia liikkujia. Kolmasosa aikuisväestöstä liikkuu vähintään 4-6 kertaa viikossa. Varhaiskasvatus- ja koulupäivät on rakennettu kasvatatus- ja opetussuunnitelmia myöten aktivoimaan lapsia liikkumaan. Jyväskylässä liikunnan harrastus- ja seuratoiminta on hyvin organisoitua ja ohjaus ja valmennus ammattimaista. 

Esimerkkejä liikkuvasta Jyväskylästä

Liikkuva koulu ja uudistuneen opetussuunnitelman mahdollisuudet tarjoavat perusopetusikäisille liikuntaa ja toiminnallisuutta koulupäivän aikana. Jyväskylän kaupungille myönnettiin vuoden 2018 valtakunnallinen Liikkuva koulu -pääpalkinto esimerkillisestä työstä koulujen liikunnallisen toimintakulttuurin rakentamisesta. Oppimisutopia-videolla Keski-Palokan koulun oppilaat näyttävät, miten koulupäivän aikana liikutaan erilaisissa oppimisympäristöissä.

Jyväskylän Liikkuva koulu & toiminnallinen koulupäivä, videon toteutus Joni Rikman


Visit Jyväskylä haastaa matkailijat ja seudun omat asukkaat liikkumaan Jyväskylän tunnetuissa ja arvostetuissa liikunta- ja virkistyskohteissa. Tyyli on vapaa ja hengästyminen sallittua.

Lisää liikuntahaasteita Visit Jyväskylän -sivuilla - testaa, kestääkö kuntosi Jyväskylän!

Jyväskylä liikkeessä | Jyväskylä on the move, by ArtLeak
Elixir TV - treenimatka Jyväskylään!

Rantaraitti - Suomen suurin ulkokuntosali

Jyväskylän rantaraitista rakennetaan Suomen suurinta ulkokuntosalia. Raitin varrelle muodostuu kattava tarjonta liikuntapaikkoja, kuntoilupysäkkejä ja -välineistöä monipuoliseen harjoitteluun. Rantaraitti on myös suosittu kevyen liikenteen väylä kaupunginosista keskustaan.

Jyväskylä - fiksujen arkiliikkujien kaupunki

Jyväskylän kaupunki kannustaa kulkemaan fiksusti. Haluamme, että jatkossa yhä suurempi osa jyväskyläläisistä tekee matkansa fiksusti - kävellen, pyörällä, linja-autolla tai vaikkapa yhteiskäyttöautolla.

Fiksusti liikkeellä

Kehä Vihreä - kaupunkia syleilevä keskuspuisto

Tervetuloa Kehä Vihreälle, Jyväskylän keskustaa kehystävien viher- ja virkistysalueiden kokonaisuudelle. Kehä Vihreä on uudenlainen keskuspuisto, jossa kehämäinen muoto tuo viheralueiden virkistys- ja liikkumismahdollisuudet lähelle kaikkia kaupunkilaisia. Monimuotoinen Kehä Vihreä on tarkoitettu niin ulkoiluun, luontoretkiin, tekemiseen, oleskeluun ja vaikkapa leikkimiseen.

Kuva
Nainen katsoo opastaulua. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Kehä Vihreän opastaulu. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Asiasanat:  
liikuntapääkaupunki