Hyppää pääsisältöön
Kuva
nuorisovaltuuston nuoret seisomassa Jyväskylän Veturitallien sivustalla

Nuorisovaltuuston kokousten aikataulu

Kokoukset järjestetään tiistaisin kello 16.30-18.30. Osa kokouksista pyritään toteuttamaan kasvotusten, jos ajankohtaiset ohjeet koronatilanteesta sen sallivat. Kokoukset pidetään tilassa, jossa turvavälit on mahdollista pitää. Käsihygieniasta huolehditaan ja suojavälineitä on käytettävissä. Tarkempaa tietoa kokousten pidosta saa puheenjohtajistolta tai koordinaattorilta.

Hallitus: 17.8. 
Valtuusto: 24.8. 
Työryhmät: 31.8. 
Hallitus: 7.9. 
Valtuusto: 14.9. 
Huippukokous: ke 22.9.
Järjestäytymiskokous: 5.10. 
Hallitus: 12.10. 
Syysloma 
Valtuusto: 26.10.
Työryhmät: 2.11. 
Hallitus: 9.11. 
Valtuusto: 16.11. 
Työryhmät: 23.11. 
Hallitus: 30.11. 
Valtuusto: 7.12. 
Työryhmät/pikkujoulut: 14.12.  

Uuden nuorisovaltuuston toimintakausi alkaa Huippukokouksesta 22.9.2021 - hae mukaan!

Jyväskylän nuorisovaltuusto (nuva) on 13–20-vuotiaiden jyväskyläläisten nuorten vaikuttamiskanava, joka edustaa kaikkia Jyväskylän nuoria. Nuorisovaltuusto pyrkii parantamaan nuorten osallisuutta sekä kehittämään nuorten vaikuttamismahdollisuuksia. Toiminta nuorisovaltuustossa on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta vaikuttamistoimintaa. Nuorisovaltuustossa on yhteensä 40 edustuspaikkaa. Edustajat valitaan Jyväskylän yläkouluilta, toisen asteen oppilaitoksilta ja vapailta paikoilta (8). Mikäli haluat mukaan vapailta paikoilta, olethan yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse koordinaattoriin 16.9.2021 mennessä!

Koordinaattorin yhteystiedot löydät täältä.

 

Nuorisovaltuusto laati lausunnon paikallisliikenteen linjasto-suunnitelmasta

Jyväskylän nuorisovaltuusto on laatinut lausunnon Jyväskylän paikallisliikenteen linjastosuunnitelmasta ja se pitää tärkeänä, että joukkoliikenne tukee jatkossakin mahdollisimman monen nuoren tarpeita. Lausunnossa nuorisovaltuusto kertoo linja-autoliikenteen mahdollistavan monille nuorille joustavan liikkumisen arjessa.
Lue koko lausunto täältä (pdf).

 

Nuorisovaltuuston 8.12. hyväksymä kannanotto sivukylien nuorisotilojen puolesta

Jyväskylän nuorisovaltuusto kokee tärkeäksi ylläpitää monipuolista nuorisotoiminnan tarjontaa ympäri Jyväskylän, ja neuvoo, ettei nuorisotoimia leikattaisi sivukyliltä. Lue koko kannanotto täältä.

 

Huippukokous 22.9.2020 valitsi uudet edustajat nuorisovaltuustoon kaudelle 2020-2021

Nuorisovaltuuston syksyn Huippukokous pidettiin tiistaina 22.9. Koronatilanteen takia kokous pidettiin etänä. Huippukokouksessa valittiin uudet edustajat nuorisovaltuuston kaudelle 2020-2021, hyväksyttiin edellisen kauden toimintakertomus ja nuorisovaltuuston säännöt. Kokousta pysyi seuraamaan streamin kautta nuorisovaltuuston YouTube-kanavalla.

Nuorisovaltuuston mielipidekirjoitus nuorten harrastusmahdollisuuksista

Nuorisovaltuuston huippukokouksessa 20.2.2020 julkaistiin nuorisovaltuuston mielipidekirjoitus nuorten harrastusmahdollisuuksista Jyväskylässä. Nuorisovaltuusto kokee, että Jyväskylän kaupungin tulisi kehittää etenkin harrastustoiminnan monipuolisuutta ja saatavuutta sekä parantaa tiedottamista, jotta mahdollisimman moni nuori voisi löytää itselleen sopivan ryhmän ja yhteisön. Lue kirjoitus täältä. 

Hankerahaa nuorten hankkeille jaettiin nuvan huippukokouksessa 20.2.2020

Jyväskylän nuorisovaltuuston kevään Huippukokous pidettiin torstaina 20.2.2020 klo 9 Veturitalleilla. Huippukokouksessa päätettiin millaiset nuorten itse ideoimat tapahtumat, toiminnot ja projektit saavat rahoituksen nuorisovaltuuston 17 000 euron hankerahasta. Hankerahaa hakeneet tahot esittelevät hankkeensa Huippukokouksessa ennen päätösten tekoa.

Nuorisovaltuuston hankeraha on tarkoitettu yläkoulujen, lukioiden, ammatillisten oppilaitosten, nuorisotilojen, järjestöjen hankeryhmille ja nuorten omaehtoisille ryhmille. Rahalla halutaan tukea mahdollisimman monia nuorten itsensä ideoimia tapahtumia, toimintoja ja projekteja.

Lue lisää Hae Nuvan hankerahaa -sivulta.

 

Muita osallistumis- ja vaikuttamiskanavia Jyväskylässä

Nuorisovaltuusto tekee yhteistyötä Jyväskylän LastenParlamentin kanssa, joka on 1.-6.-luokkalaisten jyväskyläläislasten vaikuttamis- ja osallistumiskanava.
Lasten ja nuorten osallisuus -> Lasten parlamentti
Nuorten Suomi - Lasten Parlamentti

Osallistu ja vaikuta -sivuilta saat tietoa siitä, miten voit osallistua ja vaikuttaa Jyväskylässä kunnan toimintaan ja päätöksentekoon.

Asiasanat: