Hyppää pääsisältöön
Kuva
Taideteos Kankaalla. Kuva Touho Häkkinen
Pääsisältö

Kaikki ammattitaiteilijat ja muotoilijat voivat tarjota töitään Kankaan asuinalueelle ja muihin julkisiin kohteisiin Jyväskylässä. Taiteilija voi tarjota teostaan tai portfoliotaan esille Kankaan omaan Taiteilijapankkiin tai valtakunnalliseen Kuvataiteilijamatrikkeliin.

 

1. KANKAAN OMA TAITEILIJAPANKKI

Lähetä yhteys- ja lisätiedot sekä teoskuvat suoraan taidekoordinaattori Kirsi Pitkäselle. Taiteilijalistaus ei ole julkisesti nähtävillä, vaan sitä käytetään Kankaan taidetyöryhmän työkaluna taiteilijavalinnoissa. Ilmoittautuneiden tietoja voidaan käyttää myös muiden mahdollisten julkisten tilausten ja taidehankintojen yhteydessä.

 

1. Nimi

2. Puhelinnumero

3. Sähköpostiosoite

4. Oletko kiinnostunut tekemään teoksia ulkotilaan vai sisätilaan vai molempiin?

5. Millaisia tilausteoksia olet valmis toteuttamaan:

    Valmiiden teosten myynti julkiseen tilaan sijoitettavaksi?

    Tilausteokset julkiseen tilaan?

    Integroidut teokset? (määrittele tässä myös millaiset pinnat ja materiaalit voisivat soveltua työskentelyysi)

6. Keskeisimmät materiaalit ja tekniikat taiteellisessa työssäsi. Mikäli sinulla on kokemusta tai mielenkiintoa toteuttaa teoksia julkisen taiteen menetelmin, kerro myös siitä. (esim. graafinen betoni, digiprint lasille jne.)

7. Oletko kiinnostunut toteuttamaan väliaikaisia teoksia?

8. Onko sinulla Y-tunnusta?

9. Taiteilijan kotisivut tai linkit, joista saa tarvittaessa lisätietoa. Ilmoita myös, mikäli sinulla on portfolio esillä Kuvataiteilijamatrikkelissa tai Joensuun Penttilänrannassa.

10. CV

11. 1–10 kpl teoskuvia teoksistanne. teoskuvissa resoluution tulisi olla 300 dpi ja kuvan fyysinen koko 30 cm/pidempi sivu. Lähettäkää teoskuvat osoitteeseen: kirsi.j.pitkanen[at]jkl.fi. Suurissa tiedostoissa ja usean kuvan kokonaisuuksissa suosittelen ilmaisia kuvien siirtopalveluita, kuten hightail ja dropbox.

Kuvien yhteydessä tulee mainita:

    - teoksen nimi

    - valmistumisvuosi

    - tekniikka sekä mahdollinen sijoituspaikka

    - teoksen koko

    - mahdollisen kuvaajan nimi

 

Lisätietoja:

Taidekoordinaattori Kirsi Pitkänen
p. 050 338 7705
kirsi[at]kankaanpalvelu.fi

 

2. VALTAKUNNALLINEN KUVATAITEILIJAMATRIKKELI

Valtakunnallinen taiteilijamatrikkeli on taiteilijoille maksullinen. Mikäli taiteilija ei ole minkään Suomen Taiteilijaseuran jäsenliiton jäsen, voi hän saada tietonsa esille verkkomatrikkeliin jättämällä vapaamuotoisen hakemuksen Suomen Taiteilijaseuran verkkomatrikkelityöryhmälle.

Verkkomatrikkeliin valitaan ammattikuvataiteilijana toimivia kuvataiteilijoita. Ammattikuvataiteilijana toimimista osoittavat mm. taidekoulutus, myönnetyt taiteilija-apurahat, teokset kokoelmissa tai julkisissa tiloissa, näyttelyt tai esiintymiset taiteilija-järjestöjen gallerioissa sekä muut verkkotyöryhmän ammattitasoiseksi arvioimat näyttelyt ja festivaalit.

Hakemukseen liitetään teoskuvia. Verkkomatrikkelityöryhmä tekee päätöksen hyväksymisestä toimitetun aineiston perusteella. Valintaperusteet tarkistetaan vuosittain.

Verkkomatrikkelin päivitykset ja tiedustelut:

Kuvataiteilijamatrikkeli

p. 040 7057 821 (ma–to)

matrikkeli[at]artists.fi