Hyppää pääsisältöön

12.9.2022

Kuva
Jarkko Martikaisen promokuva, jossa hän katsoo sinisen taustan edessä kameraan hymyillen. Kuva Sakara Records

Jyväskylän Veturitallit viettää 10-vuotissynttäreitään syys-lokakuussa. Viikon aikana Veturitalleilla järjestetään esimerkiksi opastettuja esittelykierroksia, suomalaista soitinrakentamista esittelevät Musamessut ja Kiskoklubin lavalla esiintyy muun muassa Jarkko Martikainen.

Veturitallien tornitilassa nähdään Varjojen voimaa –installaatio ja Nuorten taidetyöpajan nuoret somistavat Veturitallien ikkunoita taideteoksilla. Sisi Majitu Finland tuo iltaan tansanialaisia rytmejä, valaisten samalla pimenevää iltaa tulisoihduilla. 

Veturitallit on Jyväskylän kaupungin vuokraama rakennus, jossa on 2000 m2 tilaa alle 29-vuotiaiden nuorten ryhmille ja avoimelle toiminnalle. Toiminnasta vastaa Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut. Rakennuksessa sijaitsee lisäksi grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamo.

Synttäriviikon ohjelma

Pe 30.9. Kiskoklubi klo 16–22 Jarkko Martikainen, Nervous Buffalo String Band, The Hikers

Pe 30.9. klo 18:45 Sisi Majitun afrikkalaisen tanssin tuliesitys Veturitallien piha-alueella 

Ti 4.10. Kakkukahvit 100 ensimmäiselle klo 15 alkaen Kahvila Kiskossa  

Ke 5.10. Opastettuja esittelykierroksia Veturitallien toiminnasta tasatunnein klo 15 – 18 (sisäänkäynti talli 8:n ovesta)

La 8.10. Veturitallien Musamessut klo 12-18

Pe-la 7.10.–8.10. klo 18–22 Varjojen voimaa -varjotaidetyöpajassa rakennettu installaatio esillä Valon kaupunki –tapahtuman osana Veturitallien Tornissa

Ti–su Galleria Ratamo - Teija Immonen ja Taina Kokkonen: Kuosit ja kuviot, puupiirroksia klo 11–18, vapaa pääsy. 

Veturitallit Jyväskylä on kulttuurisen nuorisotyön keskus  

Veturitallit Jyväskylä sijaitsee keskustan läheisyydessä, osoitteessa Veturitallinkatu 6. Veturitalleilla järjestetään ohjattua toimintaa alle 29-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille vaihtuvin teemoin: peliturnauksia, bingoa, sirkusta, askartelua, kuvataidetta ja kädentaitoja.

Toiminta on avointa ja maksutonta nuorille ja nuorille aikuisille. Veturitallien säännöllistä toimintaa ovat myös digitaalinen pelitoiminta, iltakahvilat, Kiskoklubit ja Jyväskylä Rock Academyn klinikat. 

Lisätiedot:

nuorisonohjaaja Minna Arola, [email protected], puh. 050 563 1833 

installaatio, tiedustelut varjotaidetyöpajasta: Tiina Ahtonen, [email protected], puh. 045 264 8280