Hyppää pääsisältöön

9.4.2024

Kuva
Euron seteleitä ja kolikoita pöydällä. Kuva Tuija Ijäs
Opiskelijoilla on mahdollisuus ennakoida kesäajan raha-asioita asiantuntijoiden kanssa Gradian Viitaniemen kampuksella sekä Jamkin Rajakadun ja Lutakon kampuksilla 17.4. klo 11-13. Tempauksen toteuttaa Ohjaamo Jyväskylä yhteistyössä Talousneuvolan, Kelan ja oppilaitosten kanssa.

- Haluamme kannustaa opiskelijoita pohtimaan kesän toimeentuloa jo ennakoiden, jotta mahdolliset tauot opiskeluun liittyvissä etuuksissa tai muut tulojen muutokset eivät yllättäisi, kertoo palveluasiantuntija Sanna Kujala Kelasta.

- Pop up -pisteeltä saa neuvoja ja vinkkejä yleisimpiin, tuloihin tavalla tai toisella vaikuttaviin tilanteisiin, joita opiskelijoilla on kesällä edessä. Jos kesän rahatilanne näyttää haastavalta, kannattaa erityisesti silloin tulla pohtimaan parempia vaihtoehtoja pikavippien tilalle, kehottavat Talousneuvolan talous- ja velkaneuvoja Ronja Vauhkonen Keski-Suomen oikeusaputoimistosta sekä ennakoivan talousneuvonnan asiantuntija Anu Niilo-Rämä Ulosottolaitoksesta.

Kaikilla kampuksilla on mukana myös oppilaitosten edustajat, joiden kanssa voi keskustella kesäajan opiskeluihin liittyvistä mahdollisuuksista.

Nuorten tarpeesta tempaukseksi

Raha-asiat kesäkuntoon - pop up idea sai alkunsa Ohjaamo Jyväskylässä, kun edellisenä kesänä havaittiin raha-asioiden ja kesän toimeentulon mietityttäneen useampia nuoria aikuisia.

- Raha-asioiden kanssa on yleensä paljon solmuja ja takkuja, ja avun pyytämiseen saattaa olla korkeakin kynnys. Pop upeja päätettiin lähteä pilotoimaan yhteistyökumppaneiden kanssa suoraan sinne, missä nuoret ovat. Kehitämme konseptia kokemusten perusteella ensi kevättä silmällä pitäen, kertoo nuorisonohjaaja Veera Rinta-Porkkunen Ohjaamo Jyväskylästä.

Ohjaamo Jyväskylä on osa Nuorten taloa

Ohjaamo Jyväskylä on alle 30-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille suunnattu ilmainen palvelu, josta saat ohjausta ja neuvontaa muun muassa työhön, opiskeluun, vapaa-aikaan, asumiseen, raha-asioihin, hyvinvointiin ja muihin arjen asioihin liittyen.

Ohjaamo toimii osana Nuorten talon walk in -palvelua, josta nuoria saa jeesiä mieltä askarruttaviin kysymyksiin ilman ajanvarausta arki-iltapäivisin. Kela ja Talousneuvola ovat kerran kuussa osana walk in –palvelun tarjontaa. Tehostettua jeesiä saa raha-asioihin kevään aikana vielä 6.5. ja 3.6.

Lisätietoja:


Veera Rinta-Porkkunen
nuorisonohjaaja
p. 050 449 1225
[email protected]