Hyppää pääsisältöön

15.2.2024

Kuva
Tumma kuva, jossa keskellä nuori nainen katsoo hymyillen kameraan, hiukset kasvoillaan. Kuva Jyväskylä Sinfonia
Jyväskylän Kesän teemana on vuonna 2024 empatia. Festivaali avataan vahvasti jyväskyläläisin voimin, kun Paviljongin Encore-lavalle nousevat Yona ja Jyväskylä Sinfonia. Ainutlaatuisen konsertin johtaa kapellimestari Taavi Oramo.

Yonan viimeisin albumijulkaisu, Uni johon herään, palkittiin viime vuonna Kriitikoiden valinta -Emmalla ja Teosto-palkinnolla. Albumi oli lisäksi ehdolla arvostetun Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnon saajaksi ja esitettiin kokonaisuudessaan loppuunmyydyissä konserteissa ympäri Suomen. Toissa vuonna Yona ihastutti myös Vain elämää -sarjan tähtenä. Avajaiskonsertissa Yonan ja hänen yhtyeensä vimmaisen ilmaisuvoimainen esiintyminen yhdistyy jyhkeään, kansainvälisen tason sinfoniseen tulkintaan.

Avajaiskonsertti järjestetään Jyväskylän Paviljongin Encore-salissa keskiviikkona 3.7.2024 kello 18.

Järjestyksessään 69. Jyväskylän Kesä -festivaali järjestetään 3.–9.7.2024. Monitaiteiseen ohjelmistoon kuuluu mm. teatteria, konsertteja, tanssia, elokuvia, keskusteluja, kursseja ja suureen suosioon noussut puistofestivaali Puistojuhlat. Festivaalilla vieraili viimeksi yli 33 000 kävijää.

Lipunmyynti käynnistyy myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.