Hyppää pääsisältöön

12.4.2024

Kuva
Veturitallit kuvattuna etupihalta, sinisellä taivaalla pilvenhattaroita. Kuva Esa Linna
Lastenmusiikin pääkaupungissa Jyväskylässä juhlitaan musiikkia ja yhdessäoloa koko perheen tapahtumissa. Lempilauluviikolla 22.–28.4. musiikki kuuluu kaikille! Tapahtumat levittäytyvät ympäri Jyväskylää, ja jokainen voi löytää tarjonnasta itselleen oman suosikkinsa.

Miltä kuulostavat viulu, huilu, kantele ja piano? Kansalaisopiston musiikkikoulun oppilaiden esityksiä kuullaan kevätsoittajaisissa tiistaina 23.4. ja torstaina 25.4. kello 17.30 alkaen Vaajakosken kirjastossa (Urheilutie 36 B). Vapaa pääsy, tervetuloa!

Yhteislaulukonsertissa torstaina 25.4. kello 18 Palokan Pelimannitalossa (Saarijärventie 71) soivat vanhat ja uudet lastenlaulut, kun kansalaisopiston monen ikäisten harrastajien kansanmusiikkiryhmät Mukulat, Puikulat ja Kvartti musisoivat ja laulattavat yleisöä. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, ja se sopii kaikille vauvasta vaariin. Pelimannitalon kahviossa myydään virvokkeita laulun lomaan.

Lauluvideoita somekanavilla

Oppilaitosten yhteinen sometempaus antaa musiikkivinkkejä arkeen lasten kanssa niin koteihin, päiväkotiin kuin kouluihinkin. Lempilauluviikon maanantaista perjantaihin julkaistaan uusi lauluvideo. Videoiden takaa löytyy jyväskyläläisiä musiikintekijöitä ja musiikkikasvattajia. Videot löytyvät 22.–26.4. päivittäin Suomalaisen Musiikkikampuksen ja Jyväskylän kansalaisopiston somekanavilta: 
https://www.facebook.com/JKLkansalaisopisto
https://www.instagram.com/jklkansalaisopisto
https://www.facebook.com/Suomalainenmusiikkikampus
https://www.instagram.com/suomalainenmusiikkikampus

Lempilauluviikko avaa musiikkikampuksen ovet niin isoille kuin pienillekin osoitteessa Pitkäkatu 18–22. Puhallinorkestereiden avoimet harjoitukset tiistaina 23.4. kutsuvat kuulijoita ja kokeilijoita. Voit kokeilla lyömäsoitinten soittamista puhallinorkesteri Vireen avoimissa harjoituksissa kello 17 alkaen ja tunnistaa soittimia ja tuttuja kappaleita Puhurin kello 18 alkavissa treeneissä.

Viikonloppuna soi Pitkäkadulla ja Veturitalleilla

Lapsiperheiden kannattaa astella Lasten Musiikkikampus -tapahtumapäivään lauantaina 27.4. kello 10–14, kun Safarilla soi! Tapahtumassa on muun muassa lapsiryhmien musiikkiesityksiä, soitinkokeiluja ja musiikkimaalausta. Suomalainen musiikkikampus (Pitkäkatu 18–22) tarjoaa Lempilauluviikolla runsaasti tapahtumia. Ohjelmaan voit tutustua osoitteessa www.musiikkikampus.fi/tapahtumat

Viikon päättää 28.4. kello 15 Veturitalleilla (Veturitallinkatu 6) järjestettävä Vappuhässäkkä. Tapahtuma alkaa Taidepiilon Vappuhuiskat ja -kukat -työpajalla, jonka jälkeen Kruuvauksesta tutut peikot Naavakainen ja Tökkyrä esittävät bändinsä kanssa lastenmusiikkikonsertin. 10 euron liput Vappuhässäkkään voi ostaa Jyväskylän kaupungin verkkokaupassa.

Lempilauluviikon yleisötapahtumien järjestäjät ovat Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut, Jyväskylän kansalaisopisto ja Suomalainen musiikkikampus.

Lisätietoja: 

Katri Lepistö, p. 050 523 7723, katri.lepisto(at)jyvaskyla.fi