Suoraan sisältöön

Satamat

Jyväsjärven rannalla, aivan kaupungin keskustassa sijaitsee Jyväskylän Lutakon satama. Satama on Päijänteen pohjoisin matkustajasatama, josta on kesäisin matkustajalaivaliikennettä Lahteen, Jämsään, Suolahteen ja Viitasaarelle. Tarjolla on myös lyhyitä muutaman tunnin risteilyjä Jyväsjärvellä. Lisätietoa risteilyistä löytyy esimerkiksi Jyväskylän seudun matkailun sivuilta.

Vuoden vierassatamaksi vuonna 2006 valitusta Korpilahden satamasta löytyy lisätietoa kahvila-ravintola Satamakapteenin sivuilta. Korpilahden satama sai kunniamaininnan Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n vuotuisessa vierassatamaäänestyksessä keväällä 2012.

Lutakon ja Korpilahden satamat ovat Roope-satamia. Satamat ovat siistejä, turvallisia ja ympäristöstään huolehtivia venesatamia. Roope-satamaohjelma on keväällä 2010 käynnistynyt suomalaisille venesatamille suunnattu ympäristöohjelma, jota hallinnoi Pidä Saaristo Siistinä ry.

Jyväskylän satamien jätehuoltosuunnitelma (pdf)

Omalla veneellä veneilevälle Päijänteen vesistö ja Keitele-Päijänne kanavareitti on laaja ja vaihteleva vesistöalue. Tarkemmat tiedot veneilypalveluista ja vesistömatkailutapahtumista löytyvät osoitteesta www.paijannettapohjoiseen.com.

www.veneretki.fi on Liikenteen turvallisuusviraston ylläpitämä yhteisöllinen palvelu. Palvelusta löytyy tietoa myös Järvi-Suomessa veneileville.

Päijänteen vesistöennusteet Suomen ympäristökeskuksen sivuilla.

Veneenomistajille Jyväskylän kaupungilla on vuokrattavana noin 3000 venepaikkaa. Tarkempaa tietoa venepaikoista löytyy venepaikat-sivulta.

Ajankohtaisia satama-asioita

Lutakon satamasta pääsee kesän 2014 Asuntomessuille laivalla, katso tarkemmin Visit Jyväskylä -sivuilta.

Lutakon sataman kartta on päivitetty, lataa (pdf)

Lutakon satamassa poikkeusjärjestelyjä rallin aikana: p-alueet poissa yleisestä käytöstä

Lutakon satamassa poikkeusjärjestelyjä rallin aikana: P-alueet poissa yleisestä käytöstä

Jyväskylässä järjestettävä Neste Oil Ralli vaikuttaa jälleen myös Lutakossa.

  • Satamankärjen P-alue on suljettu 30.7. kello 08.00 - 4.8. kello 12.00. Siellä on rallien aikaan on helikoptereiden lastausalue.
  • Satamakadun maksullinen P-alue on suljettu 29.7. kello 08.00 - 4.8. kello 12.00.

Pysäköintiluvan saaneille veneilijöille ei valitettavasti voida osoittaa korvaavia pysäköintipaikkoja.

Liikenteen poikkeusjärjestelyt ovat voimassa Lutakossa 25.7.–6.8. (kartta).

Lue liikenteen poikkeusjärjestelyistä kertova tiedote kokonaisuudessaan: http://www.jyvaskyla.fi/ajankohtaista/1/0/69353

Hämärähenkilöitä liikkeellä

Veneet sekä niiden varusteet ja tarvikkeet ovat kiinnostaneet varkaita viime viikkoina. Poliisi pyytää tarkkailemaan mahdollisia outoja kulkijoita venesatamissa ja ilmoittamaan havainnoista sähköpostilla osoitteeseen rikosvihjeet.pirkanmaa.sisa-suomi [at] poliisi.fi. Poliisi suosittelee myös tehostamaan veneen lukituksia tai ottamaan helposti irrotettavat osat, esimerkiksi pikakiinnityksellä olevat bensatankit, omaan talteen.

Lutakon satamakahvilan palveluajat

  • 30.4. - 31.5 sekä 19.8. - 30.9. joka päivä klo 8 - 22
  • 1.6. - 18.8. joka päivä klo 8 - 24

Lisätietoja: Rhea Ship Lines Oy, p. 0400 706 691, http://www.matkarhea.fi/index.php?tid=17

Jyväskylän Lutakon sataman tapahtumia

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2014 • Sivun alkuunTietoja sivustosta