Suoraan sisältöön

Satamat

Jyväsjärven rannalla, aivan kaupungin keskustassa sijaitsee Jyväskylän Lutakon satama. Satama on Päijänteen pohjoisin matkustajasatama, josta on kesäisin matkustajalaivaliikennettä Lahteen, Jämsään, Suolahteen ja Viitasaarelle. Tarjolla on myös lyhyitä muutaman tunnin risteilyjä Jyväsjärvellä. Lisätietoa risteilyistä löytyy esimerkiksi Jyväskylän seudun matkailun sivuilta.

Vuoden vierassatamaksi vuonna 2006 valitusta Korpilahden satamasta löytyy lisätietoa kahvila-ravintola Satamakapteenin sivuilta. Korpilahden satama sai kunniamaininnan Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n vuotuisessa vierassatamaäänestyksessä keväällä 2012.

Lutakon ja Korpilahden satamat ovat Roope-satamia. Satamat ovat siistejä, turvallisia ja ympäristöstään huolehtivia venesatamia. Roope-satamaohjelma on keväällä 2010 käynnistynyt suomalaisille venesatamille suunnattu ympäristöohjelma, jota hallinnoi Pidä Saaristo Siistinä ry.

Jyväskylän satamien jätehuoltosuunnitelma (pdf)

Omalla veneellä veneilevälle Päijänteen vesistö ja Keitele-Päijänne kanavareitti on laaja ja vaihteleva vesistöalue. Tarkemmat tiedot veneilypalveluista ja vesistömatkailutapahtumista löytyvät osoitteesta www.paijannettapohjoiseen.com.

www.veneretki.fi on Liikenteen turvallisuusviraston ylläpitämä yhteisöllinen palvelu. Palvelusta löytyy tietoa myös Järvi-Suomessa veneileville.

Päijänteen vesistöennusteet Suomen ympäristökeskuksen sivuilla.

Veneenomistajille Jyväskylän kaupungilla on vuokrattavana noin 3000 venepaikkaa. Tarkempaa tietoa venepaikoista löytyy venepaikat-sivulta.

Ajankohtaisia satama-asioita

Yhteisnosto Korpilahdella

Korpilahden satamassa on yhteisnosto lauantaina 4.10.2014 klo 9.00 alkaen.

Ole kartalla

Lutakon sataman kartta on päivitetty, lataa (pdf)

Hämärähenkilöitä liikkeellä

Veneet sekä niiden varusteet ja tarvikkeet ovat kiinnostaneet varkaita viime viikkoina. Poliisi pyytää tarkkailemaan mahdollisia outoja kulkijoita venesatamissa ja ilmoittamaan havainnoista sähköpostilla osoitteeseen rikosvihjeet.pirkanmaa.sisa-suomi [at] poliisi.fi. Poliisi suosittelee myös tehostamaan veneen lukituksia tai ottamaan helposti irrotettavat osat, esimerkiksi pikakiinnityksellä olevat bensatankit, omaan talteen.

Lutakon satamakahvilan palveluajat

  • 30.4. - 31.5 sekä 19.8. - 30.9. joka päivä klo 8 - 20
  • 1.6. - 18.8. joka päivä klo 8 - 24

Lisätietoja: Rhea Ship Lines Oy, p. 0400 706 691, http://www.matkarhea.fi/index.php?tid=17

Jyväskylän Lutakon sataman tapahtumia

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2015 • Sivun alkuunTietoja sivustosta