Hyppää pääsisältöön

8.3.2024

Kuva
Eeva Kontu, Maija Vilkkumaa ja Satu Rasila. Kuva Eija Haukka
Jyväskylän kaupunginteatterin syksyn 2024 uutuusmusikaalina nähdään Maija Vilkkumaan (kuvassa kesk.) säveltämä Bosslady. Se on musikaali ja romanttinen komedia ystävyydestä, perheestä, tasa-arvosta ja rakkaudesta. Maija Vilkkumaan lisäksi teoksen ydintrioon kuuluvat ohjaaja Satu Rasila (kuvassa vas.) ja musiikin sovituksesta ja musiikkidramaturgiasta vastaava Eeva Kontu (kvassa oik.). Vilkkumaa, Rasila ja Kontu ovat yhdessä käsikirjoittaneet musikaalin. Täysin uutta Vilkkumaan musikaalia varten säveltämää musiikkia sisältävä Bosslady saa ensi-iltansa Jyväskylän kaupunginteatterin uudella suurella näyttämöllä Paviljongissa lauantaina 28.9. klo 15.

Vahvojen teemojen ja romanttisen komedian yhdistelmä

Bosslady on musikaali ja romanttinen komedia ystävyydestä, perheestä, tasa-arvosta ja rakkaudesta. Lisäksi se kertoo vahvoista teemoista kuten vallasta ja vallan puutteesta, näkemisestä ja nähdyksi tulemisesta. Musikaalin keskushenkilöt Anni ja Elli ovat lapsena päättäneet olla ikuisesti ystäviä, elää onnellisina ja pelastaa maailman. Nyt he ovat parikymppisiä, ja Anni huomaa yhtälön tuntuvan mahdottomalta. Miten voi elää siten miten haluaa ja samalla olla vuokraamaksava poikaystävänsä hyväksymä kunnon kansalainen? Mitä jos huomaakin haluavansa ihan eri asioita kuin paras ystävä tai rakastettu?  Anni menee töihin nopeatempoiseen mainostoimistoon ja rakastuu. Samalla herää uusia kysymyksiä: Miten selvitä alfauroiden maailmassa nuorena naisena toimien samalla oikein? Onko mahdollista toteuttaa sekä omat unelmansa että pelastaa maailma, vai täytyykö niiden välillä valita? 

Musikaalin keskeisissä rooleissa Annina nähdään Saara Jokiaho ja Ellinä Anna-Maija Oka. Muissa rooleissa nähdään Sami Ulmanen, Paavo Honkimäki, Tytti Vänskä, Markus Virtanen, Miika Laakso, Elina Saarela, Jouni Salo, Jussi-Petteri Peräinen Rosa Lindblom ja Jukka Wennström sekä Gradian musiikkiteatterilinjan opiskelijat Pinja Aalto, Maria Häkkinen, Heidi Laasanen, Satu Nyqvist, Anastasia Pesheva, Aune Riihimäki, Millariia Tenkula ja Anni Tervakangas 

Esityksen kapellimestarina ja seitsenhenkisen livebändin johtajana toimii Lasse Hirvi, koreografiasta vastaa Chris Whittaker ja lavastus- ja videosuunnittelusta Tinja Salmi. Pukusuunnittelu on Tuomas Lampisen ja valosuunnittelu Antti Silvennoisen käsialaa. Kampaukset ja maskeeraukset suunnittelee Suvi Taipale ja äänisuunnittelusta vastaa Mika Filpus.

Bossladyn liput ovat myynnissä 8.3. alkaen teatterin lippumyymälässä ja osoitteessa www.lippu.fi.

Jyväskylän kaupunginteatteri muuttaa teatteritalon peruskorjausremontin ajaksi Paviljonkiin, jonne valmistuu parhaillaan teatterin esitystilat. Esitykset Paviljongin kahdella uudella näyttämöllä (D-halli ja C2-halli) starttaavat syyskuussa 2024. Takaisin remontoituun teatteritaloon kaupunginteatteri palaa syyskaudella 2026. 

Lisätietoja:
teatterinjohtaja Marietta Kunnas, p. 050 311 8705
ohjaaja Satu Rasila, p. 040 582 6383