Hyppää pääsisältöön

15.4.2024

Kuva
Kuusi henkilöä tanssii. Jokaisella henkilöllä on jokin soitin käsissään. Kuva Maria Kärkkäinen
LystiKylä on lasten ja perheiden iloinen kesäfestivaali, joka toteutetaan Jyväskylässä 7.–9.6. Viikonlopun kestävä tapahtuma kutsuu fiilistelemään konsertteihin, nauttimaan teatteri-, sirkus- ja tanssiesityksistä ja osallistumaan erilaisiin työpajoihin.

Festariohjelmassa musiikkia monipuolisesti

Toista kertaa järjestettävän LystiKylä-festivaalin ohjelmisto on julkaistu. Tapahtuman teemana on tällä kertaa luontevasti musiikki, sillä Lastenmusiikki ry myönsi vuoden 2024 lastenmusiikkipääkaupunki-tunnuksen Jyväskylän kaupungille. Perusteluina olivat mm. Jyväskylän pitkäjänteinen työ lastenmusiikin parissa, kaupungista löytyvä laaja musiikkiosaaminen ja Jyväskylän luoma Keski-Suomen kuntien lastenkulttuurin yhteistyöverkosto Kulttuuriaitta.

Festareilla nautitaankin musiikista monin tavoin! Perjantaipäivää vietetään Musakylän merkeissä Mäki-Matin perhepuistossa. Musakylässä rakennetaan oma soitin, soitetaan DJ MattiWatin kanssa menevää musiikkia, kuunnellaan vauhdikasta Päistikka-duoa ja musisoidaan Loiskis-orkesterin kanssa puistosoittimilla. Päivän ohjelmassa on myös saippuakuplataidetta, soitinesittelyjä, yhteistä musisointia ja tarinapolku.

Jyväskyläläisen Vox Aurean KolmeKuutoset-lapsikuoron itse kirjoittama ja toteuttama musikaali Kaksi maailmaa – yksi tarina on lämminhenkinen ja jännittävä kertomus ystävyydestä ja erilaisuudesta. Kielinuppu-konsertissa kuullaan lasten kielen kehitystä ja suomen kielen oppimista tukevia lauluja. Musiikkia ja nykysirkusta yhdistävässä Avain Hukassa -esityksessä akustinen ja elektroninen musiikki saavat vauhtia hulavanteista, saippuakuplista ja lasipulloista. Esitys palkittiin viime vuonna Brasiliassa kansainvälisessä YAMawards-gaalassa.

Lystiä menoa luvassa kymmenissä tapahtumissa

Lasten tv-ohjelmista ja lastenlauluista tuttu Soili Perkiö ja musiikkipedagogi Piia Säpyskä ohjaavat vauvojen musiikkituokioita ja vähän isommille muksuille suunnatuissa musiikkityöpajoissa päästään tekemään Sauli Pulkkisen ja Joni Huikon ohjauksessa hip hop beat -biisejä. Graffitipajassa taas tutustutaan graffitien maalaamiseen Arttu Rintakummun kanssa.

Villa Ranassa järjestettävä lasten oma esittävien taiteiden tapahtuma Lasten-SET antaa tilaa lasten hurmaaville esityksille ja niiden jälkeen on luvassa vielä vauhdikkaat tanssijamit! Viikonloppu huipentuu sunnuntaina järjestettävään Lastenmusiikkiorkesteri Loiskiksen, Arja Korisevan ja Aki Hietalan Unohtumattomat lastenlaulut -konserttiin Lounaispuistossa.

Festariohjelmasta löytyy paljon mielenkiintoisia esityksiä, työpajoja ja tutustumiskohteita. Mukana on elokuvia, nukketeatteria, sirkusta, tanssia, taidenäyttelyitä, työpajoja ja myös omatoimitekemistä. Lisäksi keskustan kauppakeskuksissa on lauantaina lapsille suunnattua ohjelmaa ja viikonlopun aikana joissakin keskustan ravintoloissa voi herkutella tarjoushinnoilla.

Osa LystiKylän tapahtumista on pääsymaksullisia. Lippujen myynti: verkkokauppa.jyvaskyla.fi

LystiKylä-festivaalin tuottaa Jyväskylän kaupungin kulttuuriyksiköt yhteistyössä laajan yhteistyöverkoston kanssa.

LystiKylän esite

Lisätietoja:

kulttuurituottaja Päivi Kaski, p. 040 738 3450, paivi.kaski(at)jyvaskyla.fi

www.jyvaskyla.fi/lasten-lysti/lystikyla-festivaali