Suoraan sisältöön

Liikennepuisto

Toiminta kesällä 2013

Liikennepuistossa on kesällä ohjattua toimintaa 4.-20.6. ja 24.6.-28.7. arkisin klo 10-17, viikonloppuisin klo 10-14.

Viitaniemen liikennepuiston avajaisia vietetään 4.6. kello 15-17 Eeronkadulla (kartta), menossa on mukana poliisi, pelastuslaitos ja Viitaniemen asukasyhdistys buffetteineen.

40 vuoden perinteet

Viitaniemen liikennepuistosta on jo ainakin kaksi jyväskyläläissukupolvea ammentanut oppeja liikennekäyttäytymiseen. 1960-luvulla alkanut, maksuton toiminta jatkuu tänäkin kesänä ja aidossa pienoiskokoisessa liikenneympäristössä pääsee huristelemaan polkuautoin tai -pyörin. Liikennepuisto on yksi Jyväskylän lasten suosikkikohteista, jossa käy vuosittain 15 000 vierailijaa.

Aika ei ole syönyt liikennepuiston suosiota. Kesäkuukausien ajan avoinna olevan puiston ajokalusto ei jouda pölyttymään, sillä puisto täyttyy uutterista polkijoista ja heidän perheistään kesän jokaisena päivänä.

Ohjaaja pitää homman hanskassa yhdessä vanhempien kanssa

Viitaniemen liikennepuisto tarjoaa kesällä polkuautoajelun hurmaa ja itsenäisen liikkumisen opettelua Eeronkatu 15:ssä (kartta). Puiston varusteena ovat lainattavat, erikokoiset polkuautot ja pyöräilykypärät. Toiminta-aikoina puistossa on aikuiset ohjaajat, jotka opastavat liikenteessä, jakavat ajovuoroja ja huolehtivat menon turvallisuudesta. Muina aikoina puistossa voi harjoitella ajamista omalla pyörällä. Kaikkina aikoina lapset ovat puistossa huoltajiensa vastuulla.

Liikennepuisto on avoinna koulujen kesälomien ajan juhannusta lukuun ottamatta. Puisto on avoinna myös sadesäällä. Liikennepuistossa lapset pääsevät opettelemaan liikennekäyttäytymistä turvallisesti ja valvotuissa olosuhteissa.

Ajohaluisia asiakkaita riittää, joten ajovuoroa voi puistossa joutua hetken odottamaan.

Monipuolinen ja uusittu ajokalusto

Puistoon on rakennettu oikea liikenteen pienoismaailma, josta löytyvät niin liikennevalot kuin tankkauspistekin. Turvallista jalankulkua ja tienylitystä varten puistossa on suojatiet ja jalkakäytävät.

Liikennepuiston koko polkuautokalusto uusittiin vuosina 2010-2011. Autoja on useaa eri kokoa, yhteensä 40–50 kappaletta. Sopivan kokoisia menopelejä löytyy kaiken ikäisille autoilijoille. Puistoon on hankittu myös yksi kaksipaikkainen auto, jolla liikuntarajoitteinen lapsi voi ajaa yhdessä vanhemman kanssa. Ajelu sujuu joko puiston polkuautolla tai omalla polkupyörällä. Pyöräilykypärän käyttö on aina pakollista. Jos omaa kypärää ei ole mukana, sellaisen voi ajon ajaksi lainata puistosta.

Puisto soveltuu parhaiten liikennekäyttäytymistä parhaillaan opetteleville eli noin 6-12-vuotiaille lapsille. Myös taaperot ovat tervetulleita vanhempiensa tai hoitajansa seurassa ja valvonnassa. Taaperoille on varattu pieniä autoja, joita vanhemmat voivat vetää narulla perässään.

Perheiden kestosuosikki

Toimintakauden aikana tarjolla on lapsiperheille mielekästä, kiinnostavaa ja maksutonta puuhaa. Liikennepuistoon voi tulla vaikka retkelle ja ottaa omat eväät mukaan. Evästelyä varten alueelle on sijoitettu puisia pöytä-penkkiyhdistelmiä ja oman viltin voi levittää puistoon tai sitä ympäröiville laajoille nurmialueille. Lisäksi puistosta löytyy juomavesiautomaatti. Kävelymatkan päässä puistosta sijaitsevat Viitaniemen ja Tuomiojärven uimarannat.

Sijainti ja lisätiedot:
Viitaniemen liikennepuisto, Eeronkatu 15 (kartta).
Palvelupiste Hannikainen, p. (014) 266 0108, palvelupistehannikainen[at]jkl.fi (ma-pe klo 8-15)

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2014 • Sivun alkuunTietoja sivustosta