Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunki » Päätöksenteko ja hallinto » Strategia ja hankkeet » Kärkihankkeet » Jyväskylän kaupunkikeskustan kehittäminen

Anna palautetta Jyväskylän Kauppakadun pihakadusta

Kauppakadun muuttaminen kävelypainotteiseksi käynnistyi vuonna 2015 Kilpisenkadun sekä Vaasankadun väliseltä osuudelta. Tänä kesänä pihakatualuetta elävöitettiin muun muassa viheristutuksilla ja oleskelupaikoilla sekä katutaiteella. Kesän päättyessä kaupunkilaisilta kerätään palautetta pihakadusta ja lisää kehittämisehdotuksia.
Avoimen verkkokyselyn vastausaika on 24.8.–6.9.2016.

Tutkimuskyselyyn pääsee vastaamaan tästä linkistä

Paperilomakkeella kyselyyn voi vastata Jyväskylä-infossa Forumissa ja kasvokkain Pihakadun Topille, jonka voi tavata keskustan kaduilla arkipäivisin. Tutkimuskysely on jatkoa viime elokuussa tehdylle palautekyselylle ja se mahdollistaa palautteiden vuosittaisen vertailtavuuden. Pihakatualueen yrittäjien mielipiteitä kerätään heille suoraan kohdistelulla palautekyselyllä syyskuussa. Molempien palautteiden koosteet julkistetaan tällä verkkosivulla 15.9.

Tänä vuonna pihakadulle tuotiin uusia oleskelukalusteita, Corten-teräksisiä istutusaltaita ja kasviruuk-kuja. Taiteilija Jukka Silokunnaksen 12-osainen maalaussarja ”Suunnaton” muodostaa katualueelle erilaisia kuviota ja suuntaviivoja, jotka ovat yllättäviä ja hauskalla tavalla kulkua ohjaavia. Kesäkuu-kausien ajan katualueella on opastaen ja yleisestä viihtyisyydestä huolehtien isännöinyt Pihakadun Topi.

Osallistu ja vaikuta kaupunkikeskustan kehittymiseen!


Jyväskylän kaupunkikeskusta 3.0

Kaupungin keskusta on merkittävä osa kaupungin identiteettiä. Jyväskylän keskusta on kompakti kaupunkikeskusta, jossa kauppa, palvelut ja asuminen toimivat limittäin.

Kaupan rooli on muuttunut ja kuluttaja haluaa ostoskäynnillään ilahduttavia kokemuksia ja elämyksiä. Ravintola- ja kahvilapalveluita kulutetaan entistä enemmän ja viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana ravintola- ja kahvilatoiminnan pinta-ala on Jyväskylän kävelykeskustan alueella kaksinkertaistunut. Keskustan monipuoliset tapahtumat keräävät suuria joukkoja Kompassille ja muualle kävelykeskustaan.

Keskustassa viihdytään ja ostos- ja palvelukokemukset vahvistuvat kun kaupunkiympäristö on kunnossa. Kaupunkitilat kuten kadut, puistot ja aukiot ovat erilaisten järjestettyjen tapahtumien lisäksi satunnaisen kohtaamisen paikkoja ja niiden kunnolla ja kunnossapidolla on merkitystä. Rakennetun ympäristön laatuun ja sen kehittämiseen varautuminen ennakkoluulottomasti ja hulluinkin ideoin on tärkeä osa keskustakehittämistä.

Asukkaat tuovat keskustaan aktiivisuutta kellon ympäri ja varmistavat vahvimmin elävän kaupunkikeskustan säilymisen. Uusien ja monipuolisten asumisen täydennysrakentamishankkeiden mahdollistaminen onkin tärkeätä. Liikenteen ja pysäköinnin kehittäminen parantaa keskustan saavutettavuutta kaikkien keskustassa kulkevien hyväksi.

Elinvoimaisessa keskustassa viihtyvät niin jyväskyläläiset kuin muualtakin tulleet ja sen kehittämisessä tarvitsemme innovatiivista ja innostunutta yhteistyötä!

Jyväskylän kaupunki
Jyväskylän keskusta 3.0 -hanke
Käyntiosoite Hannikaisenkatu 10, 40100 Jyväskylä
Postiosoite PL 233, 40101 Jyväskylä
kaupunkikeskusta[at]jkl.fi

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 Sivun alkuun Tietoa sivustosta