Hyppää pääsisältöön
Pääsisältö

Yksityisen terveydenhuollon palvelujen aloittamiseen tarvitaan aluehallintoviraston lupa. Jyväskylän kaupungin viranhaltija tekee tiloissa käyttöönottotarkastuksen, josta laaditun tarkastuskertomuksen palveluntuottaja liittää aluehallintovirastolle lähettämäänsä ilmoitukseen.

Lupaa ei kuitenkaan tarvita silloin, kun palveluja annetaan itsenäisenä ammatinharjoittajana (toiminimellä eli yksityisenä elinkeinonharjoittajana) tai kun työnantaja järjestää itse työterveyshuollon lakisääteiset palvelut.

Tarkastuksen tilaaminen

Jyväskylän terveyspalveluissa tarkastuksia tekevät avosairaanhoidossa ylilääkäri, suun terveydenhuollossa palvelupäällikkö sekä muissa luvanvaraisissa terveydenhuollon palveluissa kuntoutuksen ja erikoisvastaanottojen palvelupäällikkö yhdessä terveydenhuollon teknisen päällikön kanssa.

Toimitiloja ei tarkasteta keskeneräisinä. Käyttöönottotarkastus on kuitenkin syytä varata hyvissä ajoin, kun on tiedossa, milloin tilat ovat valmiina toiminnan käynnistämiseksi.

Edellytämme, että ennen tarkastuksen ajankohtaa palveluntuottaja toimittaa esitäytetyn tarkastuskertomuslomakkeen ja mahdollisen laiteluettelon sähköpostitse ajanvarausta hoitaneelle sihteerille.

Toimitilatarkastusten ajanvaraukset

 

Lisätietoa:
Yksityisen terveydenhuollon luvat/Aluehallintovirasto

Yksityisen terveydenhuollon luvat/Valvira

Asiasanat:  
terveydenhuolto
toimitila
tarkastus