Omavalvonta ja hygieniaosaaminen

Johtava ympäristöterveystarkastaja
p. 014 266 8013

Ympäristöterveystarkastajat
p. 014 266 2374
p. 014 267 1291
p. 014 266 2387
p. 014 266 2371
p. 014 266 2384
p. 014 266 2377

Omavalvontasuunnitelma (ohje)

Hygieniapassi (Ruokavirasto)

Elintarvikehuoneiston toiminnalle on laadittava kirjallinen omavalvontasuunnitelma. Omavalvontasuunnitelmassa tulee huomioida toiminnan luonne, siihen liittyvät riskit ja tarkoituksenmukaiset menettelyt, joilla valvonta toteutetaan.

Elintarvikealalla työskentelevien on hallittava elintarvikehygienian perusasiat, jotta ruokaa osattaisiin käsitellä turvallisesti. Elintarvikealan hygieniapassi on luotu edistämään elintarviketurvallisuutta.

Työntekijä tarvitsee hygieniapassin, jos hän työskentelee elintarvikehuoneistossa ja käsittelee pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita.

Johtava ympäristöterveystarkastaja
p. 014 266 8013

Ympäristöterveystarkastajat
p. 014 266 2374
p. 014 267 1291
p. 014 266 2387
p. 014 266 2371
p. 014 266 2384
p. 014 266 2377

Omavalvontasuunnitelma (ohje)

Hygieniapassi (Ruokavirasto)