Hyppää pääsisältöön
Kuva
Salaattia tarjolla koulun linjastossa. Kuva Toni Härkönen
Pääsisältö

Jyväskylän seudun ympäristöterveys valvoo alueellaan elintarvikkeiden valmistusta, varastointia, kuljetusta, maahantuontia, maastavientiä, myyntiä, markkinointia, käsittelyä ja tarjoilua. 

Elintarvikevalvonnan tavoitteena on:

  • turvata elintarvikkeiden asianmukainen laatu ja turvallisuus kuluttajille
  • ehkäistä ja poistaa elintarvikkeista johtuvia terveyshaittoja
  • varmistaa, että kuluttaja saa riittävästi totuudenmukaista tietoa elintarvikkeista

Otathan yhteyttä elintarvikevalvontaan, kun

  • epäilet saaneesi ruokamyrkytyksen
  • perustat elintarvikehuoneiston
  • elintarvikehuoneiston toiminta muuttuu
  • lopetat tai keskeytät elintarvikehuoneistotoiminnan
  • elintarvikehuoneiston tai laitoksen toimija vaihtuu
  • toimit alkutuotannon parissa
  • saatat markkinoille elintarvikekontaktimateriaaleja
  • suunnittelet ensisaapumistoimintaa
  • myyt tai tarjoilet elintarvikkeita liikkuvasta elintarvikehuoneistosta
  • sinulla on huomauttamista elintarvikkeen laadusta tai elintarvikehuoneistosta

Elintarvikevalvonta tarjoaa myös neuvontaa ja opastusta toiminta-alueensa toimijoille ja kuluttajille.

Ympäristöterveyden yhteystiedot

Henkilöstön yhteystiedot

Sähköposti
ymparistoterveys(at)jyvaskyla.fi 

Instagram
@jklymparistoterveys

Facebook
Facebook

Lisätietoja

OIVA

Ruokavirasto

Koronavirus (Ruokavirasto)

Asiasanat:  
elintarvikevalvonta