Elintarvikevalvonta
Johtava ympäristöterveystarkastaja
p. 014 266 8013
Hygieenikkoeläinlääkäri
p. 014 266 2370
Ympäristöterveystarkastajat
p. 014 266 2374, Hankasalmi, Vaajakoski, Jyväskylä
p. 014 267 1291, Uurainen, Tikkakoski, Jyväskylä
p. 014 266 2387, Multia, Petäjävesi, Vesanka, Jyväskylä
p. 014 266 2371, Toivakka, Jyskä, Jyväskylä
p. 014 266 2384, Muurame, Korpilahti, Jyväskylä
p. 014 266 2380, Joutsa, Luhanka, Jyväskylä
Sähköposti
terveysvalvonta(at)jyvaskyla.fi
@jklymparistoterveys
Jyväskylän kaupungin ympäristöterveydenhuolto valvoo alueellaan elintarvikkeiden valmistusta, varastointia, kuljetusta, maahantuontia, maastavientiä, myyntiä, markkinointia, käsittelyä ja tarjoilua.
Elintarvikevalvonnan tavoitteena on:
- turvata elintarvikkeiden asianmukainen laatu ja turvallisuus kuluttajille
- ehkäistä ja poistaa elintarvikkeista johtuvia terveyshaittoja
- varmistaa, että kuluttaja saa riittävästi totuudenmukaista tietoa elintarvikkeista
Otathan yhteyttä elintarvikevalvontaan, kun
- epäilet saaneesi ruokamyrkytyksen
- perustat elintarvikehuoneiston
- elintarvikehuoneiston toiminta muuttuu
- lopetat tai keskeytät elintarvikehuoneistotoiminnan
- elintarvikehuoneiston tai laitoksen toimija vaihtuu
- toimit alkutuotannon parissa
- saatat markkinoille elintarvikekontaktimateriaaleja
- suunnittelet ensisaapumistoimintaa
- myyt tai tarjoilet elintarvikkeita liikkuvasta elintarvikehuoneistosta
- sinulla on huomauttamista elintarvikkeen laadusta tai elintarvikehuoneistosta
Elintarvikevalvonta tarjoaa myös neuvontaa ja opastusta toiminta-alueensa toimijoille ja kuluttajille.
Ravitsemisliikkeiden aukiolo- ja anniskeluaikoihin rajoituksia