Elintarvikevalvonta

Johtava ympäristöterveystarkastaja
p. 050 305 4434 

Hygieenikkoeläinlääkäri
p. 050 526 0437 

Ympäristöterveystarkastajat
p. 050 054 2258, Hankasalmi, Vaajakoski, Jyväskylä, Äänekoski

p. 0400 541 716, Uurainen, Tikkakoski, Jyväskylä

p. 0500 753375, Multia, Petäjävesi, Vesanka, Jyväskylä

p. 050 5611236, Toivakka, Jyskä, Jyväskylä

p. 040 5484849, Jyskä, Jyväskylä, Äänekoski

p. 050 381 9620, Muurame, Korpilahti, Jyväskylä, Äänekoski

p. 050 356 4435, Joutsa, Luhanka, Jyväskylä

Sähköposti

ymparistoterveys(at)jyvaskyla.fi 

Instagram

@jklymparistoterveys

Jyväskylän kaupungin ympäristöterveydenhuolto valvoo alueellaan elintarvikkeiden valmistusta, varastointia, kuljetusta, maahantuontia, maastavientiä, myyntiä, markkinointia, käsittelyä ja tarjoilua. 

Elintarvikevalvonnan tavoitteena on:

  • turvata elintarvikkeiden asianmukainen laatu ja turvallisuus kuluttajille
  • ehkäistä ja poistaa elintarvikkeista johtuvia terveyshaittoja
  • varmistaa, että kuluttaja saa riittävästi totuudenmukaista tietoa elintarvikkeista

Otathan yhteyttä elintarvikevalvontaan, kun

  • epäilet saaneesi ruokamyrkytyksen
  • perustat elintarvikehuoneiston
  • elintarvikehuoneiston toiminta muuttuu
  • lopetat tai keskeytät elintarvikehuoneistotoiminnan
  • elintarvikehuoneiston tai laitoksen toimija vaihtuu
  • toimit alkutuotannon parissa
  • saatat markkinoille elintarvikekontaktimateriaaleja
  • suunnittelet ensisaapumistoimintaa
  • myyt tai tarjoilet elintarvikkeita liikkuvasta elintarvikehuoneistosta
  • sinulla on huomauttamista elintarvikkeen laadusta tai elintarvikehuoneistosta

Elintarvikevalvonta tarjoaa myös neuvontaa ja opastusta toiminta-alueensa toimijoille ja kuluttajille.

Ravitsemisliikkeiden aukiolo- ja anniskeluaikoihin rajoituksia

Ohjeita poikkeusoloissa elintarvikkeiden myyntiin