Elintarvikehuoneiston perustaminen

Elintarvikevalvonta alueittain:

Hankasalmi, Vaajakoski, Jyväskylä
014 267 1291

Joutsa, Luhanka, Jyväskylä
014 266 2387

Muurame. Korpilahti, Jyväskylä
014 266 2374

Petäjävesi, Multia, Vesanka, Jyväskylä
014 266 2384

Toivakka, Jyskä, Jyväskylä
014 266 8013

Uurainen, Tikkakoski, Jyväskylä
014 266 2371

Ilmoitus elintarvikehuoneiston perustamisesta (HTML)

Elintarvikehuoneiston perustamisesta tai siinä tapahtuvasta olennaisesta muuttamisesta on tehtävä ilmoitus ympäristöterveydenhuoltoon neljä viikkoa ennen toiminnan aloittamista tai suunniteltua muutosta.

Ilmoitus tulee tehdä myös toimijan vaihdoksen yhteydessä.

Viranomainen antaa elintarvikealan toimijalle todistuksen ilmoituksen käsittelystä, josta peritään maksutaksan mukainen maksu.

Ohjeet:

Elintarvikehuoneiston perustaminen 

Omavalvontasuunnitelma

Elintarvikehuoneistoa koskevaa ilmoitusta ei tarvitse tehdä, mikäli toiminnan elintarviketurvallisuusriskit ovat vähäiset ja

• elintarviketoiminta tapahtuu osana muuta elinkeinotoimintaa (esim. makeisten myynti vaatemyynnin yhteydessä)
• toimija on yksityishenkilö (esim. itse tehdyn pullan myynti torilla)
• toiminta ei ole elinkeinotoimintaa (esim. urheiluseuran kahvion pitäminen pelitapahtuman yhteydessä)

Elintarvikevalvonta alueittain:

Hankasalmi, Vaajakoski, Jyväskylä
014 267 1291

Joutsa, Luhanka, Jyväskylä
014 266 2387

Muurame. Korpilahti, Jyväskylä
014 266 2374

Petäjävesi, Multia, Vesanka, Jyväskylä
014 266 2384

Toivakka, Jyskä, Jyväskylä
014 266 8013

Uurainen, Tikkakoski, Jyväskylä
014 266 2371