Talkoot viheralueilla

Jaa siivoustalkoiden ilosanomaa tulostamalla ilmoitus avoimista talkooporukoista esimerkiksi taloyhtiösi ilmoitustaululle.

Haluaisitko osallistua viheralueiden hyväksi tehtävään talkootyöhön?

Osallistu Vieraslajien kitkentä challengeen!

Otatko haasteen vastaan? Kerää talkooporukka kasaan ja kitke vieraslajeja, kuten jättipalsamia tai lupiineja asuinalueesi lähistöltä. Mikäli vieraslajeja esiintyy omalla tontillasi, kannattaa ne ehdottomasti kitkeä pois leviämisen pysäyttämiseksi.

Haasteeseen osallistuminen on helppoa: kokoa porukka, ilmoittaudu Japa ry:n verkkosivuilla, nouda hanskat halutessasi Jyväskylän kaupungin Palvelupiste Hannikaisesta (Hannikaisenkatu 17) ja nyhdä.

Haaste löytyy myös Facebookista Jyväskylän kaupunkiympäristön sivuilta. Jaa tapahtumassa halutessasi kysymyksesi, kitkentäkuvasi tai vinkkisi.

Uskallatko haastaa Vehkalammen lampaat?  

Osana VieKas-LIFE -hanketta Jyväskylän kaupunki on aloittanut kokeilun jättipalsamin hävittämisestä lampaiden avulla. Kokeilussa lampaat laiduntavat Vehkalammella syöden jättipalsamin suihinsa. Aitojen vierustoilla on kuitenkin kitkettävää. Kitkettyjä jättipalsamikasveja ei saa heittää lampaiden aitaukseen, jotta niiden multa ei sairastuta lampaita. Tuhoa kasvin juuri vääntämällä sitä, kuin märkää rättiä tai polje se rikki jalalla. Tällöin voit jättää kasvit kitkentäpaikalle maahan kuivumaan.

Saatko hävitettyä jättipalsamia enemmän kuin lampaat? Kitkentähanskoja löytyy Vehkalammenpuiston keskellä sijaitsevasta postilaatikosta. Samassa paikassa on myös vihko terveisiä varten. Voit jättää tiedoksi, mistä olet kitkenyt tai kertoa, mitä lampaille kuului tänään.

      

 

Jaa siivoustalkoiden ilosanomaa tulostamalla ilmoitus avoimista talkooporukoista esimerkiksi taloyhtiösi ilmoitustaululle.