Lupa asukkaille viheralueiden hoitoon

Uusien puistojen ja uimarantojen rakentamisen ohella vanhoja kohteita tulee aika ajoin tarpeelliseksi lakkauttaa. Kohteiden karsinnat tehdään Jyväskylän viherpalveluohjelmassa määriteltyjen periaatteiden mukaisesti.

Asukasyhdistys tai muu rekisteröity yhdistys voi vapaaehtoisesti ottaa lakkautettavan puisto- tai uimarantakohteen hoitaakseen. Hoidosta tehdään pitkäaikaisia vuokrasopimuksia. Vuokralainen sitoutuu pitämään kohteen ja sen varusteet hyvässä, turvallisessa kunnossa. Kaupungilta saa tehtävän hoitoon perehdytyksen ennen työhön ryhtymistä.

Pelisäännöt lakkautettavien leikkipuistojen ja uimarantojen vapaaehtoiseen ylläpitoon:

Tahdotko sinä tai yhteisösi hoitaa ja ylläpitää asuinalueenne viheraluetta? Siinä tapauksessa tarvitsette viherhoitoluvan, joka voidaan myöntää kaupungin kaavanmukaisten puistoalueiden ja katualueiden hoitoon. Lupa voidaan myöntää yksityiselle hakijalle tai yhteisölle, kuten esimerkiksi taloyhtiölle. Vastuuhenkilö on aina nimettävä. Lupa käsitellään hakemuksen mukaan. Viherhoitolupaa voi hakea lähistönsä luonnontilaisen puistoalueen siistinä pitämiseen ja kohentaa siten esimerkiksi asuinalueen ilmettä ja viihtyisyyttä. Hakemuksesta tehdään kirjallinen päätös, joka toimitetaan luvan hakijalle. Luvassa määritellään sen kohteena oleva alue ja sallitut toimenpiteet. Viherhoitoluvan saanut hakija vastaa sille siistimisestä koituvista kustannuksista.

Viherhoitoluvan hakeminen sähköisesti

Viherhoitolupa haetaan sähköisesti.Sähköinen haku nopeuttaa käsittelyä.

Palvelua käyttävä henkilö rekisteröityy palveluun luomalla käyttäjätilin, jonka jälkeen käyttäjätunnus ja salasana tulevat paluupostissa hakijan sähköpostiosoitteeseen. Kirjautumisen jälkeen valitaan toiminto ”Tee uusi hakemus tai ilmoitus”, jonka jälkeen valitaan lupatyypiksi viherhoitolupa. Sähköinen palvelu ohjaa hakemuksen täyttäjää koko hakemuksen täyttämisen ajan.

Hakemuksen käsittelijä antaa tarvittaessa palautetta heti hakemuksen saavuttua ja käsittelyn aikana.

Sähköinen lupapalvelu

Hakemuskaavakkeita saa tarvittaessa Palvelupiste Hannikaisesta.

Lue lisää kasvualustoja valtaavista vieraslajeista ja haittakasveista alta.