Lutakonpuisto

Leikkisästi aaltoileva Lutakonpuisto on loisto kohde kesäpäivän viettoon tai piknikille. Nurmiaallokon keskellä sijaitsee ”saaria”, joita yhdistävät aallokon keskeltä kohoavat askelkivet. Saaret tarjoavat erilaisia tunnelmia ja elämyksiä, joita luodaan kasvillisuuden, taiteen, kalusteiden ja toimintojen avulla. Saaret ovat nimiltään Metsän henki, Tieto ja taito sekä Paratiisi. Aallokko päättyy Jyväsjärven rantaan auringonottonurmelle. Puistossa sijaitsee myös taideteos Aatamin puraisu ja rastatukkainen soffa.

Lapsi kurkkaa taideteoksen takaa.

 

Metsän henki

”Metsän henki” kohoaa aallokosta lähellä Schaumanin puistotietä. Saarella kasvaa koivikko ja koivikon alla maanpeitekasveja – se muodostaa mielikuvan suomalaisesta luonnosta rakennetun ympäristön keskellä.

Tieto ja taito

”Tiedon ja taidon” saarella sijaitsee erilaisia toimintoja, kuten pieni tekonurmipintainen pelikenttä ja kolme metriä korkea kiipeilyseinä. Pelikenttä voidaan haluttaessa jäädyttää talvella luistelukentäksi. Kiipeilyseinän ja pitkien kaarevien penkkien avulla saaresta rajautuu huonemainen ulkotila.

Paratiisi

”Paratiisissa” kasvaa kukkivia pienpuita ja pensaita sekä perennoja ja sipulikukkia. Vehreä saari muodostaa koko kasvukauden ajan kukkivan puutarhan. Kukkaloiston keskellä paratiisin käärme kiemurtelee 9 metriä pitkänä mosaiikkipintaisena taidepenkkinä.