Veturipuiston vihersuunnitelma

Tutustu suunnitelmaan

Suunnitelmaluonnos (pdf)

 

Jyskässä sijaitseva Veturipuisto on suunnitteilla saneerata vuonna 2021. Katso Veturipuiston sijainti kartalta

Puistossa on nykyisinä leikkivälineinä keinut, jousikeinut sekä juna-teemainen leikkiväline. Puiston vanhat välineet poistetaan ja korvataan uusilla. Puistosuunnitelmasta pyydettiin asukkailta palautetta marraskuussa digitaalisella kyselyllä. Tutustu puiston suunnitelmaluonnokseen (pdf).

Suunnitelman sisältö

Puiston pohjoisosa muotoillaan tasaiseksi alueeksi, jolle sijoitetaan uudet leikkivälineet. Puisto saa uudet keinut, joihin asennetaan kaksi kumilautaistuinta ja kaksi turvaistuinta. Lisäksi puistoon sijoitetaan hiekkalaatikko, veturi -teemainen liukumäki sekä kahdelle lapselle soveltuva jousikeinu. Puistoon sijoitetaan myös penkkiryhmä, jossa on eri korkeudella olevia tasoja, jolloin niitä voidaan hyödyntää myös pöytinä.

Puiston kulkureitit pinnoitetaan kivituhkalla. Puistossa olevat isot luonnonkivet säilyvät paikoillaan ja niiden juurella olevat pienemmät kivet poistetaan ja alueelle levitetään turvasoraa. Turvasora-alueelle sijoitetaan tasapainoiluvälineitä.

Puiston äänimaailmaa parannetaan rakentamalla meluvalli ja -aita vaimentamaan Vaajakosken moottoritieltä kantautuvaa melua.

Meluvallin luiskaan ja muille puiston istutusalueille istutetaan pensaita. Lisäksi puistoon istutetaan lehti- ja havupuita. Puisto valaistaan siten, että toiminnallisilla alueilla on riittävästi valoa pimeän aikaan.

Tutustu suunnitelmaan

Suunnitelmaluonnos (pdf)

 

Kaupunginosa: