Hyppää pääsisältöön
Kuva
Ympäristövahtipalvelun pääkuva. Kuvituskuvassa kuvataan resurssiviisaasta kaupunkia ja sen palveluja.
Pääsisältö

Jyväskylän kaupungin Ympäristövahti eli resurssiviisaustyön seurantapalvelu otettiin käyttöön marraskuun lopussa 2022. Seurantapalvelun avulla voidaan ajantasaisesti raportoida ja seurata resurssiviisaustyön etenemistä.

Tästä pääset tutustumaan Jyväskylän Ympäristövahtiin.

Kuva
Ympäristövahtipalvelun pääkuva. Kuvituskuvassa kuvataan resurssiviisaasta kaupunkia ja sen palveluja.

 

 

Mikä ihmeen Ympäristövahti?

Ympäristövahti on verkkosivupohjainen seurantapalvelu, jossa kuka tahansa voi seurata Jyväskylän kaupungin resurssiviisaustyön etenemistä. Palvelun sisältö pohjautuu Resurssiviisas Jyväskylä 2040 -ohjelman sisältämiin tavoitteisiin, niiden seurantaan tarkoitettuihin mittareihin ja käytännön toimenpiteisiin, joita toteuttamalla kaupunki edistää tavoitteiden saavuttamista.

Mitä hyötyä palvelusta on?

Ympäristövahdin tarkoituksena on koota yhteen ja tuoda näkyväksi kaupungin resurssiviisaustyö sekä mahdollistaa työn etenemisen seuranta ajantasaisesti. Palvelulla parannetaan päättäjien, asukkaiden ja sidosryhmien mahdollisuuksia seurata ja vaikuttaa kaupungin resurssiviisaustyöhön.

Mihin Ympäristövahtia käytetään?

Ympäristövahti on ennen kaikkea Resurssiviisas Jyväskylä 2040 -ohjelman seurantatyökalu ja strategisen resurssiviisaustyön johtamisen väline. Kaikille avoimen verkkosivun lisäksi palveluun kuuluu sisäinen työkalu, johon tavoitteiden, mittareiden ja toimenpiteiden vastuuhenkilöt päivittävät seurantatietoja. Sisäinen työkalu auttaa kaupungin yksiköitä koordinoimaan resurssiviisaustyötä ja helpottaa työn raportointia.


Jyväskylän Ympäristövahti on rakennettu osana REDI(4)2030-hanketta, joka on saanut avustusta (VN/28148/2021) ympäristöministeriön Kestävä kaupunki -ohjelmasta.

Kuva
Ympäristöministeriön logo
Kuva
Kestävä kaupunki-ohjelman logo
Asiasanat:  
resurssiviisaus