Puistot

Jyväskylässä on noin 150 puistoa. Vanhimmat puistot Kirkkopuisto, Cygnaeuksenpuisto ja Lounaispuisto ovat peräisin 1800-luvulta. Uusinta, merkittävää kaupunkipuistoa on alettu toteuttamaan Kankaalle. Kankaanpuiston toteutuksen ensimmäinen vaihe on valmistunut vuonna 2018. Näillä sivuilla esitellään Jyväskylän keskeisimpiä ja mielenkiintoisimpia puistoja.

Jyväskylän puistojen ja pihojen historiaa ja kehitystä on kuvattu Jussi Jäppisen toimittamassa kirjassa Pikkukaupungin pihoja ja puistoja. Jyväskylästä on saatavissa Pyöräilykartta 2014, johon puistot on merkittyinä. Kartasta löytyy myös mielenkiintoisia maisemareittejä, karttaa kannattaa kysyä Palvelupiste Hannikainesta (Kivääritehtaankatu 6 A1).

Tietoa puistojen kunnossapidon periaatteista löytyy Viheralueiden kunnossapito -sivulta.

Tietoa Jyväskylän puistoissa olevista taideteoksista löytyy Jyväskylän taidemuseon Julkiset taideteokset -sivustolta.

Tapahtuman järjestäminen puistoissa

Kaupungin yleisillä alueilla kuten myös puistoissa on mahdollista järjestää erilaisia tapahtumia ja tempauksia esim. puistojumppia, asukasyhdistysten tapaamisia tai vaikkapa syntymäpäiviä. Tapahtumajärjestäjän tulee hakea alueelle käyttölupa. Lupaa ei kuitenkaan tarvita lyhytaikaisiin tai esim. yksityishenkilön järjestämiin pienimuotoisiin tilaisuuksiin esim. merkkipäivät, polttarit yms. Tapahtumapaikan voi kuitenkin niin halutessaan varata ko. käyttöä varten. Luvan tarpeellisuuden ja lisätiedot voi varmistaa Palvelupiste Hannikaisesta p. 014 266 5025, palvelupistehannikainen@jkl.fi.

Lisätietoa alueen käyttöluvista tapahtumaa varten

Investointiohjelma

Voimassa oleva kunnallistekniikan investointiohjelma, investointien aikataulutus ja kartta investointikohteista löytyvät Investoinnit - sivulta.

Viheralueiden ja puistojen suunnittelusta saat lisää tietoa Maisemasuunnittelu-sivulta.