Hyppää pääsisältöön
Kuva
Puun oksa. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Pääsisältö

Asutuksen lähimetsien hoito

Tänä vuonna lähimetsien hoitotöitä tehdään Mustalammella, Keltinmäessä ja Köhniöllä. Hoitotyöt aloitetaan lähimetsissä syksyllä pienemmän puuston raivauksella lintujen pesimäajan ulkopuolella. Hakkuutyöt ajoitetaan kunkin kohteen mukaan sopivaan ajankohtaan, jotta työstä aiheutuvat jäljet jäisivät vähäisiksi.

Vuonna 2024 metsänhoitohoitokierros jatkuu Halssilan ja Mannilan asuinalueille.

Lue lisää lähimetsiemme hoidosta.

Metsäohjelman toteutumisen toimintakertomus 2022

Metsänhoidon strategiset linjaukset on hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa kesäkuussa 2018. Metsäohjelma linjaa metsien käyttöä ja hoitoa vuoteen 2030 saakka. Ohjelmakauden aikana tehdään vuosittain raportti, jonka avulla seurataan ohjelmassa linjattujen toimenpiteiden toteutusta.

Metsäohjelman auditointi on valmistunut

Jyväskylän kaupungille valmistui vuonna 2018 monialaisessa yhteistyöryhmässä laadittu metsäohjelma. Metsäohjelma on vuoteen 2030 ulottuva strateginen ohjelma, joka linjaa kaupungin metsien hoitoa ja käyttöä. Kaupunki on tilannut metsäohjelman toteutusta arvioivan auditoinnin, joka on nyt valmistunut. Auditoinnin tulosten mukaan kaupungin metsien hoitoa on toteutettu metsäohjelman linjausten mukaisesti.

Auditoinnin toteutti Tapio Palvelut Oy, joka on riippumaton metsäalan asiantuntijapalveluita tuottava yritys. Työhön sisältyi toimijoiden haastatteluita, kaupungin raportointiin ja aineistoihin tutustumista sekä hoitokohteiden mittauksia ja laadunarviointia maastossa.

Metsiemme hoito päävirkistysalueilla

Laadimme kaupungin kaikille päävirkistysalueille erilliset hoitosuunnitelmat, joilla suunnittelemme alueiden metsien hoitoa ja käyttöä tarkemmin. Uusimmat hoitosuunnitelmat ovat valmistuneet Laajavuoreen, Keljonkankaalle, ja Jääskelään.
Tutustu virkistysmetsien hoitoon ja valmistuneisiin hoitosuunnitelmiin.

Metsäohjelman toteutumisen toimintakertomus 2021

Metsänhoidon strategiset linjaukset on hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa kesäkuussa 2018. Metsäohjelma linjaa metsien käyttöä ja hoitoa vuoteen 2030 saakka. Ohjelmakauden aikana tehdään vuosittain raportti, jonka avulla seurataan ohjelmassa linjattujen toimenpiteiden toteutusta. Tutustu vuoden 2021 toimintakertomukseen.

Metsäsuunnitelman päivitys Metsäohjelman linjausten mukaiseksi on käynnissä.  Karttapalvelun kautta pääset tarkastelemaan muun muassa kuviokohtaisia tietoja metsäsuunnitelmasta.

Milloin alueeni lähimetsää hoidetaan?

Tutustu tarkemmin asutuksen lähimetsien hoitoon ja katso mille vuodelle sinun asuinalueesi lähimetsien hoito sijoittuu.

Kuva
Metsätyöstä varoittava merkki työmaalla. Kuva Merja Kytömäki