Hyppää pääsisältöön
Kuva
Pääsisältö

Touruvuoren luontopolku sijaitsee Palokan itälaidan asuinalueiden tuntumassa. Reitin lähtötaulu sijaitsee Raivaajantien päässä olevan pelikentän tuntumassa metsän sisällä. Paikalle opastaa POLKU-viitta kentän pohjoispuolisen kuntoradan laidalla. Luontopolku on talvisin hoidettujen latujen ympäröimä eikä sillä ole talvikunnossapitoa.

Luontopolun kiertosuunta on myötäpäivään ja se sijoittuu pääosan ajasta noin 40 ha:n laajuisen luonnonsuojelualueen sisälle. Polulla kulkijan opasteena ovat keltaiset maalimerkit sekä paikoitellen POLKU-viitat. Polkumaastoa ympäröi joka suunnalla valaistu kuntoreitti, jota pitkin löytää lähtöpisteeseensä, jos sattuu polkureitiltä eksymään.

Luontopolku on alkuun noin 700 metrin matkan lievästi nousuvoittoista. Sen jälkeen alkaa parin sadan metrin mittainen jyrkkä nousu Touruvuoren laelle, joka kohoaa 203 metriä meren pinnan yläpuolelle. Vuoren laella polku etenee sen länsisivustaa pohjoiseen, kunnes kääntyy itään ja myöhemmin etelään ja palaa maaston itäsivustaa pitkin takaisin lähtöpaikkaansa. Reitin pituus on noin 3 km. Voit valita myös noin kahden kilometrin pituisen oikopolun kääntymällä jo vuoren laelta paluumatkalle. Pitkällä reitillä on 20 rastitaulua, lyhyellä reitillä 14. Rastitaulujen aiheet ovat pääosin metsä-, metsätalous- ja luontoaiheisia.

Polku kulkee monin paikoin kallio- ja kivikkopohjalla ja jyrkästi viettävässä maastossa. Etenkin kostealla kelillä voi olla liukastumisen vaara. Ole varovainen. Jyrkimpiin rinnekohtiin on rakennettu kulkua helpottavia rakenteita. Maasto on sen verran haastava, että sitä ei voi suositella ikäihmisten, pienten lasten taikka muuten liikuntarajoitteisten kuljettavaksi.

Jyväskylän luontopoluilla noudatetaan roskattoman retkeilyn periaatteita. Tuo roskat mukanasi retkeltä kotona lajiteltaviksi.

Sijainti kartalla

Linkkilinjat 25, 27 ja 36 Palokkaan
Palokan terveyskeskus (E) (1,4 km opastaululle)
Linkin Reittiopas 

Luontopolun kartta (pdf)

Rastitaulut (pdf)

Roskaton retkeily