Hyppää pääsisältöön
Kuva
Pääsisältö

Polku sijaitsee "Seitsemän kukkulan" ulkoilumaastossa Tikkakosken taajaman luoteislaidalla. Luontopolun lähtöpaikka ja lähtötaulu ovat Luonetjärventien alkupään pysäköintikentällä, mistä saa alkunsa myös kuntopolun/valaistun ladun reitistö. Talvisin osa luontopolun reitistä on latuna, jolla ei voi kävellä. Luontopolulla ei ole talvikunnossapitoa.

Polun kiertosuunta on vastapäivään ja reitti on merkitty maastoon keltaisin maalimerkein sekä opasviitoin. Opasteita on syytä kulkiessa tarkkailla, ettei erehdy luontopolulta muille reiteille, joita maastossa on paljon. Tosin maaston avoimuuden ansiosta polulta on helppo poistua ja sille myös palata takaisin niin halutessaan.

Maasto on pääosin helppokulkuista loivasti kumpuilevaa männikkökangasta. Reitin kosteikkokohdat on varustettu pitkospuin, joten kuivalla kelillä lenkki on sopiva kiertää kevyissä ulkoilujalkineissa. Kevättulvan aikaan voit joutua kiertämään rastien 4 ja 5 välin kuntorataa pitkin. Kulje pitkospuilla varovasti.

Polkureitin pituus on 2,3 km. Sen varrelle sijoittuvat 14 rastitaulua kertovat asiaa paikallisesta lähiluonnosta. Evästelyyn sopii parhaiten Mustalammen ranta. Jyväskylän luontopoluilla noudatetaan roskattoman retkeilyn periaatteita. Tuo roskat mukanasi retkeltä kotona lajiteltaviksi.

Seitsemän kukkulan polku on virkistävä pikku reitti. Kun varaa polun kiertämiseen aikaa parisen tuntia, ehtii hyvin lueskella ja sulatella mielessään opastaulujen sisältöä ja tehdä omia luontohavaintoja.

Kuva
Luontopolku kulkee kosteassa koivumetsässä. Kuva Elina Lehtinen

Sijainti kartalla

Linkkilinjat 22 ja 36 Tikkakoskelle
Pysäkki Kiilakatu L (400 m opastaululle)
Linkin Reittiopas

Luontopolun kartta (pdf)

Rastitaulut (pdf)

Roskaton retkeily