Hyppää pääsisältöön
Kuva
Pääsisältö

Vuonna 1984 perustettu Kangasvuoren luontopolku sijoittuu Kangasvuoren ja Huhtasuon asuinalueiden tuntumaan ja kiertää siellä vastapäivään runsaan kolmen kilometrin pituisena nimensä mukaisen "vuoren" ympärysmaastoja.

Kirkasvetisen Vuorilammen avarat rantamat ovat virkistävä keidas luontopolun muutoin niin metsäpeitteisessä maisemassa. Voit vaikka pulahtaa lampeen uimaan. Vuorilammen laavulla on mukava syödä myös eväitä. Nuotiopaikalle ei yleensä tarvitse ottaa omia polttopuita mukaan. Metsäpalovaroituksen aikaan tulenteko on kielletty kaikilla nuotiopaikoilla.

Jyväskylän luontopoluilla noudatetaan roskattoman retkeilyn periaatteita. Tuo roskat mukanasi retkeltä kotona lajiteltaviksi.

Polkumaastossa on metsänhakkuiden jäljiltä nuorempaa ja vanhempaa taimikkoa, mutta löytyy sieltä vantteraa varjometsääkin, mm. liito-oravan elinpiiriksi tiedetty sekametsä ja vaikuttava näköalakallio.

Polun lähtöpiste opastauluineen on Huhtasuon koulun kaakkoispuoleisessa metsikössä ulkoilureitin tuntumassa ja talvisista hiihtoladuista kertovan taulun takana. Luontopolun varteen on sijoitettu 16 rastitaulua. Luontopolulla ei ole talvikunnossapitoa.

Sijainti kartalla

Linkkilinjat 10 ja 25 Kaakkolammelle
Huhtasuon koulu 1 ja 2 (200 m opastaululle)
Linkin Reittiopas

Luontopolun kartta (pdf)

Rastitaulut (pdf)

Roskaton retkeily