Hyppää pääsisältöön
Kuva
Ryhmä iloisia oppilaita koulun käytävällä istumassa. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Pääsisältö

Tervetuloa tutustumaan Jyväskylän kaupungin ajanmukaiseen ja asiantuntevaan varhaiskasvatukseen sekä esi- ja perusopetukseen! 

Vierailulla pääsee tutustumaan päiväkotien ja koulujen arkeen, seuraamaan opetusta sekä keskustelemaan oppijoiden ja ammattilaisten kanssa. Päiväkotien ja koulujen henkilökunta toimii oppaana vierailujen aikana. Vierailujen kieli on suomi tai englanti. Opastus onnistuu myös muilla kielillä osassa päiväkodeissa ja kouluissa.

Vierailut ovat mahdollisia syys-marraskuussa sekä tammi-huhtikuussa. Jyväskylässä koulujen syyslomaa vietetään viikolla 42 ja talvilomaa viikolla 9, jolloin vierailut eivät onnistu. 

Vierailu voi olla:

  • yksikön esittelyä ja tutustumiskierrosta
  • mahdollisuutta tutustua ja seurata yksikön toimintaa sekä tavata oppilaita/lapsia ja henkilökuntaa
  • keskustella yksikön ammattilaisten kanssa 
Haitari

Alasivu

Tiedustelut ja lisätietoja

suunnittelija Susanna Kuusinen, kieli- ja kulttuuriryhmien opetus, p. 040 631 4777

Jyväskylä on kasvava ja kansainvälinen sivistyskaupunki. Koulutus on yksi kaupunkistrategiamme kärjistä ja haluamme panostaa laadukkaaseen kasvatukseen ja koulutukseen. Jyväskylän tarina sivistyskaupunkina kumpuaa kaupunkimme historiasta. Jyväskylään perustettiin 1800-luvulla Suomen ensimmäiset suomenkieliset oppilaitokset ja sivistyskaupunki sai alkunsa.

Koulutuskaupunkina tarjoamme lapsille ja nuorille innostavaa ja kannustavaa kasvatuksen ja koulutuksen polkua. Jyväskylä on vireä osaamisen ja tutkimuksen kaupunki, jossa lasten ja nuorten kasvua edistetään tietoon pohjautuen sekä lasten ja nuorten osallisuutta lisäämällä. Kaupunkimme on kasvatuksen ja koulutuksen huippuammattilaisten osaamiskeskittymä, jota vahvistaa muun muassa yhteistyö Jyväskylän yliopiston kanssa.

Kasvun ja oppimisen yhteisissä palveluissa tuemme ja kehitämme varhaiskasvatuksen, esi- ja perusopetuksen sekä nuorisopalveluiden toimintaa. Tavoitteenamme on mahdollistaa lapsilähtöisen yhtenäisen opinpolun muodostuminen varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle. Jyväskylässä ammatillista koulutusta ja lukiokoulutusta nuorille tarjoaa koulutuskuntayhtymä Gradia.

Tarjoamme lapsille ja nuorille turvalliset ja terveet oppimisympäristöt. Jyväskylään on rakennettu viime vuosina useita uusia päiväkoteja ja kouluja. Jyväskylässä uudet rakennetut tilat ovat joko päiväkotikouluja tai yhtenäiskouluja. Päiväkotikouluissa saman katon alla toimivat niin päiväkoti, esiopetus sekä perusopetuksen luokkia 1-6. Yhtenäiskouluissa opiskelee perusopetuksen luokkia 1-9. 

Asiasanat:  
vierailu
varaaminen