Sanataidekoulu

Ilmoittautuminen

Sanataidekoulu 6 - 18 v. ja Sanataideleiri 13 - 18 v.

Ilmoittautumisen jälkeen uusi harrastaja voi käydä kerran tutustumassa opetukseen ennen kuin tekee lopullisen päätöksen harrastuksen jatkamisesta.

Kurkista sanataidekouluun!

Lisätietoja

Pirjo Linna 
opistosihteeri
p. 014 266 4079
pirjo.linna[at]jkl.fi

Opetuksen suunnittelu

Katja Kontturi 
sanataiteen opettaja
p. 014 266 4084 
katja.kontturi[at]jkl.fi

Sanataidekoulun tehtävänä on ylläpitää iloa ja luovaa asennetta, muistuttaa sanojen vaikuttavuudesta sekä lisätä taitoa hahmottaa maailmaa sanataiteen kautta. Pidämme tärkeänä läsnäoloa ja hetkeen pysähtymistä, valinnanvapautta, omien juttujen löytämistä sekä tekstien ja kokemusten jakamista.

Opiskeluvaiheet

Sananlumoojat 7–8-vuotiaat (40 t / lukuvuosi)

Leikimme, kerromme ja kuvittelemme yhdessä. Kokoamme sanavarastoja, sepitämme satuja ja kiedomme riimit rullalle. Solmimme narukirjoja, piirrämme muistiinpanoja ja äänitämme itse kerrottuja juttuja. Ryhmässä ei edellytetä luku- tai kirjoitustaitoa.

Tarinatiikerit 9–10-vuotiaat (60 t / lukuvuosi)

Tutkimme omaa ympäristöä aistit avoimina. Eläydymme mielikuvituksellisiin tilanteisiin ja luomme kiinnostavia hahmoja. Hiivimme kummitusten perässä kellarinloukoissa, ratsastamme yksisarvisilla, pelastamme mummoja lohikäärmeiltä ja etsimme merirosvojen aarteita. Keksimme ja kirjoitamme omia juttuja.

Tekstitaikurit 11–12-vuotiaat (60 t / lukuvuosi)

Millaisia ihmeitä sanat voivat saada aikaan? Tutkimme kielen voimaa ja vaikutusta kirjoittamalla kaikista mahdollisista aiheista. Herättelemme huumoria, kirjoitamme mysteerisiä salapoliisijuttuja, kepeitä kauhutarinoita, avaruuden arvoituksia ja fantasiaseikkailuja. Testaamme runoilla sanojen syvyyttä ja käsikirjoitamme keksittyä elämää.

Kirjoittajaryhmä Must(e) 13–18-vuotiaat (100 t / lukuvuosi)

Tule kokeilemaan, millainen kirjoittaja olet. Löydä oma äänesi ja tekstiesi paikka maailmassa. Mukavassa ryhmässä jäljitämme inspiraatiota, heittäydymme kirjoittamisen vietäviksi ja jaamme kokemuksia samanhenkisten kavereiden kanssa. Kokeilemme monipuolisesti kirjoittamisen eri lajeja ja kielenkäytön keinoja. Pääset halutessasi julkaisemaan tekstejäsi ja tutustumaan kirjoittamisen ammatteihin. Lisäksi osallistumme erilaisiin tapahtumiin.

Lukukausimaksut

40 € / 40 t, 60 € / 60 t tai 80 € / 100 t 
Jyväskylän kansalaisopisto myöntää opiston taiteen perusopetuksen oppilaille 20 € sisaralennuksen korkeimmasta lukukausimaksusta. Lukukausimaksut laskutetaan syksyllä ja keväällä.

Opiskelupaikat

Jyväskylän keskusta
Keljonkangas
Mannila
Vaajakoski