Käsityöneuvonta

Käsityöneuvonta
Pääkirjasto-kansalaisopistotalo (1. krs)
Vapaudenkatu 39 - 41
Jyväskylä
p. 014 266 4081

Ohjausajat 3.9.2018 alkaen:

Kudonnanohjaaja Leena Louhivaara/ Tuija Karvonen paikalla
maanantaina 9–17
tiistaina 10–17
keskiviikkona 9–15
torstaina 10–18
perjantaina 9–15

Ompelunohjaaja Päivi Arkkila paikalla
keskiviikkona 10–18
torstaina 9–17
perjantaina 9–15

Käsityössä riittää haasteita

Käsityöneuvonta palvelee kaikkia käsitöistä kiinnostuneita, niin kokeneita harrastajia kuin vasta-alkajiakin. Käsityöstä löytyy aina uusia kiinnostavia haasteita – tekniikoita, malleja, sidoksia, kaavoituksia, väri- ja materiaaliyhdistelmiä.

Pientä korvausta vastaan saa työskentelymahdollisuuden, ohjausta kankaankudonnassa ja ompelussa, neuvontaa eri käsityöaloilta, tilausloimia sekä loimien rakentamisapua. Kudonnan materiaaleja ja tarvikkeita voi ostaa myyntipisteestä.

Mattojen lisäksi kudotaan esimerkiksi huiveja, shaaleja, kaitaliinoja ja vaatetuskankaita. Neuvonnasta löytyy 17 kangaspuut, joihin luodaan valmiiksi vaihtuvia loimia. Luomapuita, sirkansääriä ja kerijälaitteita riittää vuokrattavaksi asti.

Ompelupuolella tuunataan, korjataan ja ommellaan uutta, kaikkea verhoista iltapukuihin. Ompelukoneiden ja saumureiden ääreen mahtuu monta tekijää, ja teollisuusompelukoneella voi ommella paksumpia materiaaleja ja mm. mattokantteja. Nepparien ja sirkkojen kiinnityslaitteella valmistetaan myös päällystettyjä nappeja. Sileää jälkeä syntyy höyrysilityslaitteistolla ja kuumamankelilla. Pienimuotoiseen kankaanpainantaankin on mahdollisuus.

Tervetuloa kutomaan ja ompelemaan!