Jyväskylän kaupungin vapaaehtoistoimintaa

Palvelusihteeri
Leila Koskinen
050 312 5315, 014 266 7649
leila.k.koskinen[at]jkl.fi

 

 

Vapaaehtoinen kerta-apu

Kerta-apu joulutauolla 14.12. - 6.1.. Hyvää joulua!

Kysy numerosta 050 569 2877

Asiointiapuna voit olla saattamassa esimerkiksi lääkäriin, sairaalaan, laboratorioon tai vaikkapa virastokäynnille.

Pyynnöt ma-to klo 9.00 - 12.00

Kodin huoltoapuna autat arjen pienissä tarpeissa esimerkiksi verhojen tai lampun vaihdossa, ruuvien kiristämisessä, taulun laittamisessa seinälle, haravoinnissa tai kukkien kastelussa.

Pyynnöt ke-to klo 9.00 - 12.00

Digiluotsina avustat esimerkiksi tietokoneen, puhelimen tai television asennuksessa ja käytössä tai ohjelmien käytön opettelussa.

Pyynnöt ke-to klo 9.00 - 12. 00

Liikuntaluotsi

Liikuntaluotsina kannustat ja aktivoit yksittäisiä ihmisiä tai ryhmiä liikkumaan ja samalla tuet heidän hyvinvointiaan.
liikuntaluotsi[at]jkl.fi, 014 266 3144

Vertaisohjattu liikunta

Vertaisohjaaja ohjaa säännöllistä liikuntaryhmää tarjoten samalla mahdollisuuden vertaistensa liikkumiseen. Pääset toteuttamaan vapaaehtoistyötä liikunnan parissa.

Tiina Kurittu 014 266 3144 tiina.kurittu[at]jkl.fi
Elina Oinonen 014 266 7736 elina.oinonen[at]jkl.fi

Vapaaehtoisena vanhuspalveluissa

Voit toimia vanhuspalveluissa vapaaehtoisena päiväkeskuksissa, palveluasumisen tai pitkäaikaishoidon yksiköissä esim. avustajana erilaisissa tapahtumissa, päivätoiminnassa, olla ulkoiluapuna tai vaikka järjestää laulutuokioita.

Kotokaveritoiminta

Kotokaveritoiminnassa pääset toimimaan maahanmuuttajan kotokaverina ja täten voit tehdä tutuksi Jyväskylää, suomalaista kulttuuria tai vaikka omaa asuinaluetta.

Terveyskeskussairaalavapaaehtoiset

Terveyskeskussairaalavapaaehtoistoiminnassa pääset helpottamaan osaston potilaiden hoitoyksinäisyyttä pitämällä seuraa, ulkoilemalla tai pitämällä vaikka musiikkihetkiä.
Marketta Tarnanen 014 266 2434 marketta.tarnanen[at]jkl.fi

Kulttuuriluotsi

Vapaaehtoisena kulttuuriluotsina toimit vertaisohjaajana esim. museoissa sekä taide- ja kulttuuritapahtumissa. Tutustutat kohteisiin ja madallat kynnystä lähteä kokeilla kaupungin kulttuuritarjontaa sekä edistät erityisryhmien osallistumista taidetapahtumiin.

Ympäristöluotsi

Jos olet kiinnostunut luonto- ja ympäristöasioista. Voit toimia ympäristöluotsina kävelykaverina lähiluonnossa tai mennä yhdessä jollekin Jyväskylän kauniista luontopoluista. Ympäristöluotsina et ole opas, vaan kanssakulkija ja vertaisihmettelijä.

Museokumppani

Museokumppanina olet ideoillasi ja ajatuksillasi tuomassa uusia näkökulmia Suomen käsityön museon toimintaan ja sen kehittämiseen. Museokumppanit pääsevät avustamaan monenlaisissa arjen toiminnoissa mm. kokoelma- ja tallennustyössä, yleisötyössä sekä kurkistamaan museon kulisseihin.
vapaaehtoiset[at]jkl.fi Jaana Peltola 050 340 5673

Nuorten katupäivystys Synkkis

Katupäivystys Synkkiksen vapaaehtoisena liikut ja olet läsnä yhdessä työntekijän kanssa perjantai-iltaisin siellä, missä nuorisokin. Kohtaat nuoria tapahtumissa, kaupungilla, asuinalueilla ja nuorten kokoontumispaikoissa ympäri Jyväskylää. Synkkis-päivystäjänä olet läsnä, kohtaat nuoria ja keskustelet heidän kanssaan sekä tarvittaessa autat ja puutut tilanteisiin.

Sovittelutoiminta

Vapaaehtoisena sovittelijana autat rakentamaan sovintoa

Keski-Suomen sovittelutoimisto organisoi sovittelutoimintaa Keski-Suomen maakunnan alueella, selvittää aloitteiden soveltuvuuden sovitteluun sekä kouluttaa ja ohjaa vapaaehtoisia sovittelijoita tehtävässään.