Hyppää pääsisältöön

1.7.2024

Kuva
Sinisävyinen mainoskuva, jossa hevosen pää ja ralliauto. Kuva viestintä
Hevosvoimat jylläävät pian kahdella tapaa, sillä suositut suurtapahtumat Kuninkuusravit 26.-28.7. ja Suomen MM-ralli Secto Rally Finland 1.-4.8. ajetaan molemmat Jyväskylässä heinä-elokuussa.

Vauhdikas Hevosvoimien Superviikko näkyy myös Jyväskylän keskustassa, kun suurtapahtumat tuovat eloa erityisesti kävelykaduille.

Rallikatu avataan jälleen ja Superviikon ajaksi Kauppakadulle tulee vilkas markkina-alue. Ensimmäiset myyntikojut rakennetaan 25.7. ja katu hiljenee rallisunnuntaina. Myynnissä on perinteisesti ruokaa, metrilakua, paitoja ym. Järjestelyistä vastaa Jyväskylän Sydämessä -yhdistys.

Keskustan palvelut ja parhaat tarjoukset löytyvät helposti sekä hotellihuoneisiin jaettavien esitteiden että Jyväskylän Sydämessä -yhdistyksen verkkosivulta Google My Mapsin kartasta.

Jo etupainotteisesti tyhjien liiketilojen ikkunoita on valjastettu Superviikon käyttöön ikkunateippauksin, jotka tehdään viikon 28 aikana.

Suomen Rallin voittaneiden käden- ja jalanjälkiä esillä Kauppakeskus Tawastissa 15.7.-30.8.

Suomen rallin voittaneiden käden- ja jalanjäljistä on koottu Rally Finland Walk of Fame -näyttely aivan Jyväskylän ydinkeskustaan, Kauppakeskus Tawastiin (Kauppakatu 33–35).  

Esillä on yhteensä 15 laattaa, joista 14 on kuljettajien laattoja ja yksi omistettu Suurajojen perustaja Pentti Barckille. Betoniin on jättänyt jälkensä kuljettajia vuosikymmenten varrelta, ensimmäiset kuljettajat ovat voittaneet Suomen rallin 1950-luvulla ja viimeisimmät 2000-luvun alussa. Laattanäyttelyssä on esillä myös kuvia näyttelyyn ikuistetuista henkilöistä.  

Kaasujalkojen ja rattikäsien jäljet laitettiin ensimmäistä kertaa esille jo vuonna 1996. Tänäkin kesänä kunniaseinää voi ihastella Kauppakeskus Tawastin käytävällä. 

Lisätietoja

Emmi Palokangas, viestintäjohtaja, Jyväskylän kaupunki
p. 050 312 5370, [email protected]

Anna Kyntäjä. toiminnanjohtaja, Jyväskylän sydämessä ry
p. 040 593 0027, [email protected] 


Secto Rally Finland

Kuninkuusravit