Hyppää pääsisältöön

27.6.2024

Säynätsalon Lehtissaaressa käytöstä poistuneiden koulurakennusten ympäristöön on suunnitteilla pienimuotoista asumista vanhojen rakennusten tilalle. Kaavaluonnokseen voi tutustua ja siitä keskustella asukastilaisuudessa 8.8.

Lehtisaaren entisen koulun alueelle Päijänne-maisemiin kaavaillaan pienimittakaavaista asuinrakentamista. Alueen uudeksi nimeksi kerättiin ideoita ja ehdotuksia suunnittelutyön käynnistyessä kesällä 2022. Saaduista ehdotuksista nimeksi valikoitui Lehtisaaren Kouluranta, joka kuvastaa alueen historiaa ja veden läheisyyttä.

Lehtisaaren rakennettua ympäristöä leimaa jälleenrakennuskausi ja alueella on paljon 1940–1960-lukujen omakotitaloja. Näitä piirteitä halutaan tuoda mukaan myös uudisrakentamiseen entisen koulun alueelle. Juuri nähtäville tulleessa kaavaluonnoksessa alueelle esitetään puolitoistakerroksisia puisia asuinrakennuksia, jotka voivat olla sijainnin mukaan rivitaloja, kytkettyjä pientaloja tai omakotitaloja. Alueen pohjoisosassa sijaitseva 1950-luvun asuntolarakennus on mahdollista säilyttää ja sen vieressä kasvavat kookkaat männyt on kaavaluonnoksessa esitetty säilytettäviksi. Leikkipuiston alue sekä kevyen liikenteen yhteys koulurakennusten pohjoispuolella on osoitettu lähivirkistysalueeksi.

Tervetuloa tutustumaan kaavaluonnokseen ja keskustelemaan suunnitelmista kaikille avoimeen asukastilaisuuteen torstaina 8.8.2024 klo 17-18:30 Säynätsalon päiväkotikoululle, Sahurinpolku 2. Tilaisuuteen voi osallistua myös etänä, linkin tilaisuuteen liittymiseksi löydät kaavan verkkosivulta.

Alueen asemakaavaluonnos oli Jyväskylän kaupunkirakennelautakunnan käsittelyssä 18.6.2024. Kaavaluonnos on nähtävänä 28.6.–16.8. välisen ajan, jolloin luonnoksesta voi antaa palautetta kaupungin kirjaamoon jätettävällä mielipiteellä. Ohjeet palautteen antamiseen löydät kaavan verkkosivulta.

Tutustu kaavaluonnokseen

Lisätiedot: asemakaavasuunnittelija Mauri Hähkiöniemi, p. 014 569 5034, mauri.hahkioniemi[at]jyvaskyla.fi