Hyppää pääsisältöön

19.6.2024

Kuva
Vihreän pensaan edessä seisoo kaksi värikkäisiin vaatteisiin pukeutunutta henkilöä. Kuva Outi Savonen
Suomen suurin pesäpallotapahtuma Itä-Länsi kokoaa pesäpallon tähtipelaajat Jyväskylään Hippoksen pesäpallostadionille 27.–30.6. Pesäpallon tähdistöotteluiden lomassa kuka tahansa voi vapaasti vierailla Hippoksen tapahtumatorilla, jossa voi osallistua muun muassa ammattitaiteilijoiden luotsaaman yhteisötaideteosten tekemiseen. Osallistava taideteos saa lähtölaukauksen tunnetuilta pelaajilta, ja kaksi teosta huutokaupataan lasten ja nuorten harrastamisen hyväksi.

Valtakunnallisesti palkittu jyväskyläläinen taiteilijapariskunta Johanna Juvonen sekä Biagio Rosa luovat taidetta yhdessä Itä-Länsi-ottelun tapahtumatorin kävijöiden kanssa.  He rohkaisevat kaikkia ottamaan osaa matalan kynnyksen yhteiseen taiteiluun ja opastavat kaikkia osallistujia. Lopuksi he vielä viimeistelevät työt myyntikuntoon, sillä kaksi taideteosta löytää uuden kodin hyväntekeväisyystempauksen siivittäminä. Taideteosten toteuttamiseen osallistuu myös tunnettuja pesäpalloilijoita.

– Tällaiset taidetta ja urheilua yhdistävät projektit ovat tosi inspiroivia. Tykkäämme ajatuksesta, että taide tulee vastaan yllättävissä paikoissa. Mielenkiinnolla odotamme, millaista jälkeä syntyy yhdessä tehden. Lopputulos on myös meillekin yllätys. Mieltä lämmittää erityisesti se, että yhdessä tekemällä kerätään pottia hyvään tarkoitukseen, kertovat taiteilijat.

Yhteisötaideteokset huutokaupataan eniten tarjoaville

Teokset toteutetaan lauantain sekä sunnuntain otteluiden aikana, jonka päätteeksi ne huutokaupataan hiljaisesti. Kuka tahansa teoksista kiinnostunut yksityishenkilö, organisaatio tai yritys voi jättää sitovan ostotarjouksensa verkossa sähköisellä lomakkeella sunnuntaihin 30.6. klo 14 saakka. Linkki ostotarjouslomakkeeseen on saatavilla myös Jyväskylän kaupungin tapahtumateltalta. Teoksista saatu tuotto ohjataan lyhentämättömänä SOS-lapsikylän kautta lasten ja nuorten ”Unelmista totta”- harrasterahastoon. Taideteosten luovutus uusille omistajilleen tapahtuu sunnuntaina 30.6. miesten tähdistöottelun toisen jakson aikana.

–  Olemme erittäin kiitollisia yhteistyöstä, iloitsee ehkäisevän työn koordinaattori Kati Syrjäaho. Jyväskylän kaupunki on ollut yhteistyökuntamme vuodesta 2021 lähtien. Tämä yhteistyö mahdollistaa mieluisan harrastuksen taloudellisesti haastavassa elämäntilanteessa olevien perheiden 7–17-vuotiaille lapsille, jotka eivät muuten pääsisi harrastamaan. Harrastustuen tarve on entisestään kasvanut viimeisen vuoden aikana elin- ja harrastuskustannusten nousun myötä. Viime vuonna harrastustukea myönnettiin yli 67 000 eurolla 177 jyväskyläläiselle lapselle, Syrjäaho kertoo.

Sitovan ostotarjouksen voi jättää tämän linkin kautta. 

Paljon kivaa puuhaa koko perheelle tapahtumatorilla

Yhteistaideteosten työstämisen lisäksi tapahtumatorilla Jyväskylän kaupungin kulttuurisisältöisellä pisteellä voi maalauttaa itselleen pesäpalloteemaisen kasvomaalauksen tai askarrella oman kannustusviirin. Taiteentekemisen ja otteluiden lomassa on mahdollista myös pyöräyttää onnenpyörää sekä saada tietoa Jyväskylän monipuolisesta tapahtumatarjonnasta. Paikalla on myös Visit Jyväskylä Regionin lastipyörä, josta voi noutaa kesän kuumimmat matkailuvinkit.

Itä-Länsi-ottelu pelataan Jyväskylässä neljättä kertaa

Jyväskylässä Itä-Länsi -tapahtumaa ovat järjestämässä Suomen Pesäpalloliitto ja paikalliset pesäpalloseurat yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kanssa. Itä-Länsi-tapahtuma on Suomen suurin pesäpallotapahtuma, jossa maan parhaat pesäpalloilijat kohtaavat neljässä huippuottelussa, jossa pelataan naisten, miesten sekä tyttöjen ja poikien ottelut. Nykymuotoinen neljä tähdistöottelua käsittävä Itä–Länsi-karnevaali saapuu yli 40 vuoden tauon jälkeen Jyväskylän Hippokselle, jossa naisten Itä-Länsi-ottelu nähdään nyt ensimmäistä kertaa.  Pääsylippuja otteluihin voi ostaa verkosta, tarjolla on vielä yksittäisiä ottelulippuja, pakettilippuja sekä VIP-lippuja.

Pesäpallon Itä-Länsi-tapahtuma on osa Jyväskylän tapahtumien supervuotta, joka jatkuu kesällä vielä Kuninkuusravien sekä Secto Rallyn merkeissä.

Jätä ostotarjouksesi täällä.

Lisätietoja 
Osallistava taidekokonaisuus
Kulttuuri-, opisto ja kirjastopalvelut
Koordinaattori Outi Savonen, [email protected], p. 050 597 8954
Kulttuurituottaja Satu Waren, [email protected], p. 050 599 6017

Itä-Länsi-tapahtuma
Superpesis
Media- ja viestintäpäällikkö Taina Rinta-Kauhajärvi, [email protected], p. 040 515 2963