Hyppää pääsisältöön

19.6.2024

Kuva
Havainnekuva Hipposkeskuksesta sisältä. Kuva PES-Arkkitehdit Oy
Jyväskylään suunnitellun Hippos-hankkeen toteutuksesta on saatu rahoitustarjouksia, joiden yksityiskohtia neuvotellaan ja vertaillaan tiiviisti tulevan kesän ajan. Samalla kaupunki selvittää vaihtoehtoisia omistusjärjestelyitä. Tavoitteena on, että kaupungin poliittiseen päätöksentekoon hankkeen toteutus tuodaan elokuun aikana.

Tällä hetkellä rahoitusneuvotteluja jatketaan valtuuston 25.9.2023 tekemän päätöksen mukaisesti siten, että kokonaisuutta viedään eteenpäin kolmessa eri vaiheessa, jotka toteutetaan osittain limittäin. Osakokonaisuudet ovat 1) Hippoksen liikuntakeskus sekä pysäköintilaitos 2) Hippoksen osaamiskeskus ja 3) Hippoksen jääurheilukeskus.

Kaupunki selvittää tällä hetkellä erilaisia osakokonaisuuksien omistusmalleja ja hankkeen kehitysyhtiönä toimivan Hippos Ky:n roolin pienentämistä hankkeen toteutuksessa. Syynä ovat jääolosuhteet, joiden kuntoon laittaminen on noussut kaupungilla keskeiseksi haasteeksi ja joiden osalta korjaavia toimenpiteitä käynnistetään jo tulevana kesänä. Mikäli kaupunki ottaa suuremman roolin jääolosuhteiden kuntoon laittamisessa, tarkoittaa se Hippos Ky:n roolin pienenemistä ja edellyttää uusia päätöksiä omistusjärjestelyiden osalta.

Päätöksentekoon omistusjärjestelyt tuodaan elokuun aikana

Mikäli rahoitusneuvotteluissa edetään ja käynnistyspäätökset tehdään, ensimmäisessä vaiheessa toteutetaan Hippoksen liikuntakeskus sekä pysäköintilaitos. Osaamiskeskuksen rakentamisen aikataulutavoitteena on, että uudet tilat saadaan mm. Jyväskylän Ammattikorkeakoulun käyttöön vuoden 2026 aikana.

Alkuperäistä vaiheistussuunnitelmaa nopeampiin ratkaisuihin pyritään jääurheilun osalta. Päätöksiä omistusjärjestelyistä sekä rahoitusratkaisuista tehdään kaupungin päätöksenteossa elokuun aikana.


Lisätietoja: 
Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto
p. 050 336 2819

Asiasanat: