Hyppää pääsisältöön

12.6.2024

Kuva
Tyttö kannattelee käsillään jättisuurta ilmapalloa puistossa. Kuva Maria Poikonen

Viikonloppuna 7.–9.6. järjestetyn LystiKylä-festivaalin eri tilaisuudet tavoittivat 7 000 kävijää. Tapahtumia oli lähes 50 ja niitä järjestettiin Mäki-Matin perhepuistossa, Lounaispuistossa, Jyväskylän museoissa, Siltasalissa, Veturitalleilla, kaupunginkirjastossa, Kulttuuritalo Villa Ranassa ja keskustan kauppakeskuksissa.

Tänä vuonna teemana oli musiikki ja tapahtuman myötä juhlittiinkin Lastenmusiikki ry:n Jyväskylän kaupungille myöntämää Lastenmusiikkipääkaupunki 2024 -tunnusta. Ohjelmassa oli siis paljon musiikkia – lasten omia esityksiä, hienoja konsertteja, vauvojen musiikkituokioita ja mielenkiintoisia musiikkiteemaisia työpajoja. Musiikkiohjelman lisäksi viikonlopun tapahtumassa oli elokuvia, nukketeatteria, sirkusta, tanssia, taidenäyttelyitä, työpajoja ja monenlaista omatoimitekemistä.

LystiKylän ohjelma alkoi perjantaina Mäki-Matin perhepuistossa järjestetystä, huikean suosion saavuttaneesta Musakylän tapahtumakimarasta ja huipentui sunnuntaina täydelle salille esitettyyn Hevisaurus-elokuvanäytökseen Villa Ranassa sekä rämäpäiseen katusirkusesitykseen ja Unohtumattomat lastenlaulut -konserttiin Lounaispuistossa.

– Kävijäpalautetta antaneista 100 prosenttia eli kaikki olisivat valmiita tulemaan ensi vuonna uudestaan LystiKylä-festivaaleille. Tämä taitaa olla merkki siitä, että aloittelemme pian ensi kesän festivaalin valmistelut. Palautteissa kehuttiin muun muassa tapahtuman lapsimyönteisyyttä ja sitä, että ohjelmassa oli paljon myös maksuttomia kokonaisuuksia, iloitsee kulttuurituottaja Päivi Kaski.

LystiKylän tuotti yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kulttuuriyksiköt laajan yhteistyöverkoston kanssa.

https://www.jyvaskyla.fi/lasten-lysti

Lisätietoja:

kulttuurituottaja Päivi Kaski, Jyväskylän kaupunki, p. 040 738 3450, paivi.kaski(at)jyvaskyla.fi

Asiasanat: