Hyppää pääsisältöön

7.6.2024

Kuva
liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvist Nuorten taidetyöpajalla istumassa sohvalla, kuvassa myös nuorisopalvelujen työntekijöitä. Kuva Nuorten taidetyöpaja
Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Berqqvist kävi vierailemassa Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelujen ja liikuntapalvelujen toimintaan torstaina 6.6.2024.

Jyväskylän nuorisopalveluissa tutustumisen pääpainona olivat nuorten työpajatoiminta ja etsivä nuorisotyö. Lisäksi keskusteluissa olivat nuorisotyön tilanne Suomessa ja valtion talouden säästöjen vaikutukset nuorisotyön rahoituksiin.

Ministeri kertoi pyrkivänsä huolehtimaan, että tulevissa valtion budjettineuvotteluissa suoraan nuoriin kohdistuvat rahoitukset eli etsivän nuorisotyön, nuorten työpajatoiminnan sekä koulunuorisotyön rahoituksiin ei kohdistuisi leikkauksia. Lisää nuorisopalvelujen vierailusta Nuorisotyön blogissa: https://www.jyvaskyla.fi/blogit/nuorisotyon-blogi/liikunta-urheilu-ja-nuorisoministeri-sandra-berqqvist-tutustui-jyvaskylan-nuoriso-ja

Liikuntapalvelujen ja KIHUn vierailulla ministeri Berqqvist tutustui sekä KIHUn tiloihin että liikuntapalveluiden ja KIHUn toimintaan. Ministeri pääsi kuulemaan Liikuntapääkaupunki Jyväskylän tulevaa liikkumisohjelmaa ja kaupungin satsauksia liikuntapaikkarakentamiseen sekä KIHUn toiminnan kärjistä ja innovatiivisesta urheilun TKI-toiminnasta.

Vierailun aikana käytiin hyviä keskusteluja muun muassa suomalaisten liikkumaan aktivoimisesta, urheilusta ja sen TKI-toiminnasta sekä Jyväskylän alueen hyvästä yhteistyöstä eri organisaatioiden ja osaajien välillä.

Lisätiedot:
Katariina Soanjärvi   
palvelujohtaja  
Jyväskylän kaupunki, nuorisopalvelut  
p. 050 350 7939   
[email protected]