Hyppää pääsisältöön

3.6.2024

Kuva
Salaattia tarjolla koulun linjastossa. Kuva Toni Härkönen
Jyväskylän kaupungin päiväkotiryhmistä mahdollisesti ylijäävää ruokaa voi ostaa myös kesällä. Kastikkeita, keittoja ja muita yksittäisiä aterian osia erikseen pakattuna on ostettavissa avoinna olevista päiväkodeista ResQ-sovelluksen kautta.

Mikäli lasten ruokailuista jää ruokaa yli, ilmoitetaan myytävistä annoksista ResQ-sovelluksessa arkipäivinä noin kello 12. Annosten myyntiaika on kello 12–14 ja ostetut annokset on noudettava kello 14.30 mennessä. Hävikkiannoksien noutopiste on merkitty ResQ-tarralla. ResQ-sovelluksessa on kartta, josta näkyy päiväkodilta noudettavien annosten ovi. Keittiöhenkilöstö tuo annoksen ovelle. Sovelluksesta löytyy myös puhelinnumero, johon voi soittaa annosta hakiessaan. Mikäli ostettua annosta ei noudeta ilmoitetun noutoajan puitteissa, ei Kylän Kattaus ole velvollinen korvaamaan noutamatta jääneen annoksen hintaa. Avoinna olevat päiväkodit löytyvät sovelluksesta.  

Maksuton ResQ-sovellus ladataan Android-laitteille Google Play Storesta ja iOS-laitteille Apple Storesta. Sovelluksen kautta voi ostaa hävikkiruokaa myös ravintoloista, ruokakaupoista ja kahviloista.

Ruoan hakijoilta muistutetaan päiväkodin pihan porttien lukitsemisen tärkeydestä 

Hävikkiruoan noutajia muistutetaan päiväkodin pihan porttien lukitsemisesta. Auki jäänyt portti aiheuttaa suuren turvallisuusriskin. Ruoan hakijan on portista kulkiessaan varmistettava, ettei lapsia poistu portista saman aikaisesti.  Päiväkodin henkilökunta opastaa, jos portin lukitsemismekanismin kanssa tarvitaan apua.  

Lisätietoja:  
palvelupäällikkö Sanna Valkonen, Kylän Kattaus, puh. 050 311 8712